Foto: LETA

Nacionālā apvienība (NA) un "Vienotība" Rīgas domē varētu sadarboties un pēc nākamā gada pašvaldību vēlēšanām galvaspilsētas domē izveidot koalīciju.

"Vienotības" pašvaldību vēlēšanu Rīgas saraksta līdere Sarmīte Ēlerte, kura ceturtdien tikās ar NA Rīgas saraksta līderi Baibu Broku, sarunā ar aģentūru BNS norādīja, ka "Vienotība" ir gatava dažādiem sadarbības virzieniem, bet par kopīgiem sarakstiem gaidāmajām pašvaldību vēlēšanām ar Broku nav runāts. Viņa gan sacīja, ka, abām partijām iekļūstot Rīgas domē, tās veidos koalīciju.

Savukārt Broka atzina, ka abām partijām kopīgo nostādņu ir vairāk nekā atšķirīgo, tādējādi ir radusies cieša apņēmība turpināt strādāt kopā gan pirms vēlēšanām, gan pēc tām.

Broka neatklāja precīzākas nianses par iespējamiem sadarbības virzieniem, piebilstot, ka viņa ir uzaicināta piedalīties "Vienotības" Rīgas konferencē 12.decembrī. Tajā "Vienotība" solījusi iepazīstināt ar partijas sīkāku programmu pašvaldību vēlēšanām Rīgā, pēc kā būs iespējams "Vienotības" un NA darbības virzienus saskaņot jau niansēs, paskaidroja Broka.

Jau agrāk "Vienotība" piedāvāja NA un arī Reformu partijai (RP) gaidāmajās pašvaldību vēlēšanās veidot vienotu sarakstu, taču gan NA, gan RP piedāvājumu noraidīja un paziņojušas, ka pašvaldību vēlēšanās Rīgā startēs katra ar savu sarakstu.

Pašvaldību vēlēšanas notiks 2013.gada 1.jūnijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!