Foto: Saeimas administrācija

Nacionālā apvienība (NA) jaunajā valdībā vēlas turēties pie pašreizējā atbildības sfēru sadalījuma, paturot tās ministrijas, kuras šobrīd vada NA ministri, kā arī paturot Saeimas priekšsēdētāja amatu, Latvijas Televīzijas raidījumam "Rīta Panorāma" pauda NA līderis Raivis Dzintars.

Viņš skaidroja, ka tas ļautu turpināt iesāktos darbus.

Arī Zaļo un zemnieku savienība (ZZS) no savām ministrijām negrasās atteikties, raidījumam norādīja ZZS Saeimas frakcijas vadītājs Augusts Brigmanis.

Taujāts par to, kāda ir NA nostāja pret iespējamo Solvitas Āboltiņas (V) kandidēšanu premjera amatam, Dzintars norādīja, ka NA viņas kandidatūru neatbalstīs. Citus iespējamos kandidātus Dzintars nevēlējās apspriest.

Savukārt partijas saskaņa līderis Jānis Urbanovičs raidījumam pauda pārliecību, ka tieši NA un ZZS izvēlēsies pieņemamāko kandidātu un ''piespiedīs "Vienotību" to izvirzīt".

Taujāts par iespējamo koalīcijas paplašināšanu, Dzintars uzsvēra, ka tam nevajadzētu būt valdības veidošanas pašmērķim. Vienlaikus viņš gan norādīja, ka NA ir gatava diskutēt ar visām Saeimā ievēlētajām partijām, izņemot "Saskaņu".

Savukārt Āboltiņa raidījumam atteicās minēt, kāds būs ministriju sadalījums jaunajā valdībā un kā, iespējams, varētu tikt paplašināta koalīcija.

Jau vēstīts, ka pirmdien, 7. decembrī, par savu demisiju paziņoja Ministru prezidente Laimdota Straujuma (V).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!