Foto: LETA
Nacionālā apvienība (NA) būtu gatava arī jaunajā valdībā uzņemties atbildību par tām jomām, kuras apvienības pārziņā ir esošajā valdībā.

Nacionālās apvienības līdzpriekšsēdētājs Gaidis Bērziņš žurnālistiem pēc koalīcijas sanāksmes norādīja - no stabilitātes viedokļa būtu pietiekami loģiski, ja atbildības sfēras netiktu mainītas vai tiktu mainītas minimāli.

"Mēs esam gatavi turpināt darbu tajās pašās atbildības sfērās," teica Bērziņš. Diskutējams esot jautājums par izmaiņām Saeimas prezidijā.

Savukārt "Vienotības" un Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) pārstāvji sacīja, ka šādi jautājumi jāskata partiju valdes sēdes. Nav izslēgts, ka valdība tiek veidota pilnīgi no jauna, piebilda ZZS valdes loceklis Edgars Tavars.

Jau vēstīts, ka Ministru prezidente Laimdota Straujuma pirmdien paziņoja par valdības demisiju.

Pēc viņas teiktā, valdība ir sagatavojusi divus valsts budžetus, ir pieņemti divi valsts budžeti, valsts ekonomiskā situācija ir uzlabojusies un valsts atrodas labā stāvoklī. Straujumas ieskatā pēc šī perioda nepieciešamas jaunas idejas, pienesums, jauna enerģija, kas ļautu uz iesākto darbu pamata turpināt iesākto.

Straujuma valdības vadītājas pienākumus sāka pildīt 2014. gada 22. janvārī, stājoties iepriekšējā valdības vadītāja Valda Dombrovska (V) vietā, kurš paziņoja par savu demisiju pēc Zolitūdes traģēdijas 2013. gada novembra beigās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!