Foto: F64
Lai nodrošinātu Nacionālajiem bruņotajiem spēkiem nepieciešamo virsnieku skaitu, nākamajā studiju gadā Latvijas Nacionālā aizsardzības akadēmija (NAA) vairākās studiju un apmācības programmās uzņems 90 kadetus, portālu "Delfi" informēja Aizsardzības ministrijā (AM).

2012./ 2013.studiju gadā studiju programmā "Komandējošā sastāva virsnieks" akadēmija uzņems 20 kadetus ar jau iegūtu augstāko izglītību bakalaura līmenī, bet programmā "Virsnieka speciālista kurss" nākamajā studiju gadā plānots uzņemt desmit augstskolu absolventus ar teologa, jurista, ārsta un diriģenta kvalifikāciju.

Savukārt trijās profesionālās augstākās izglītības bakalaura studiju programmās akadēmija uzņems 60 kadetus, no kuriem desmit kadeti militāro izglītību varēs iegūt programmā "Gaisa spēku militārā vadība". Savukārt programmā "Sauszemes spēku militārā vadība" un "Jūras spēku militārā vadība" uzņems 25 kadetus katrā no šīm programmām.

Pērn studijām akadēmijā pieteicās 250 pretendenti, no kuriem 167 vēlējās studēt profesionālās augstākās izglītības bakalaura studiju programmās, bet tika uzņemti 75, no kuriem 36 vēl turpina apmācību kadetkanditātu kursā, informē ministrijā.

Interesenti 21.aprīlī varēs piedalīties atvērto durvju dienā. Tajā pretendenti klātienē varēs iepazīties ar pieteikšanās kārtību un atlases procesu studijām, uzzināt par apmācības procesa norisi un apmeklēt infrastruktūras objektus, kā arī uzreiz aizpildīt pieteikuma anketu profesionālajam militārajam dienestam, uz vietas to iesniedzot rekrutēšanas personālam.

Ministrijā atgādina, lai iestātos akadēmijā, pretendentam jābūt Latvijas Republikas pilsonim vecumā līdz 27 gadiem ar katrai studiju un apmācību programmai noteikto iepriekš iegūto izglītības līmeni un ar veselības stāvokli, kas atbilst militārajam dienestam noteiktajām prasībām, kā arī pozitīvu vērtējumu fiziskās sagatavotības pārbaudē un ar nemazāk par iegūtiem 50 punktiem angļu valodas pārbaudes ALCPT testā. Pirms studijām akadēmijā pretendentam sekmīgi jāpabeidz un jāiegūst pozitīvs vērtējums kadetkandidāta kursā.

Latvijas Nacionālā aizsardzības akadēmija ir vienīgā Latvijas augstākā militārā mācību iestāde, kuras uzdevums ir sagatavot profesionāli izglītotu komandējošo un militāro speciālistu sastāvu Latvijas valsts aizsardzības nozarei.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!