Foto: LETA

Nacionālā apvienība "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un Brīvībai/LNNK" (NA) apsver iespēju izvērtēt atsevišķu "Gods kalpot Rīgai" (GKR) deputātu vēlmi veidot koalīciju ar līdzšinējām Rīgas domes (RD) opozīcijas partijām, portālu "Delfi" informēja NA Rīgas nodaļas vadītājs Edvards Ratnieks.

NA Rīgas nodaļas valde sadarbībā ar RD frakciju pirmdien lēmusi par turpmāko darbību domē.

Kā skaidroja Ratnieks, NA ieskatā prioritāte ir ārkārtas vēlēšanas. Taču koalīcijas veidošanas gadījumā politiskais spēks kategoriski izslēdz koalīcijas veidošanu ar "Saskaņu" vai tās četrinieku. Politiskais spēks apsver iespēju izvērtēt atsevišķu GKR deputātu vēlmi veidot koalīciju ar līdzšinējām RD opozīcijas partijām, izvirzot atsevišķus nosacījumus.

Primārais nosacījums ir pāreja uz mācībām valsts valodā Rīgas pašvaldības pirmsskolas izglītības iestādēs, ko esam jau ierosinājuši Izglītības, kultūras un sporta komitejā, norādīja NA frakcijas priekšsēdētājs Dainis Locis.

"Līdzšinējiem GKR deputātiem jāatsakās no jebkādas sadarbības ar "Saskaņu" un visu saišu pārtraukšana ar šo politisko spēku, kā arī jābūt atvērtiem sarunām par padomju varas slavināšanas objektu demontāžu un Revīzijas komisijas atjaunošanu Rīgas domē," turpināja Locis.

Kā ziņots, Rīgā jau kopš 21. jūnija nav mēra, kad uzticības balsojumu neizturēja Dainis Turlais (GKR).

Saskaņā ar likumu "Par pašvaldībām" Saeima var rosināt domes atlaišanu tad, ja pašvaldība bez mēra strādā divus mēnešus.

Patlaban RD priekšsēdētāja amata kandidāti ir Oļegs Burovs (GKR) un Viesturs Zeps (LA), taču nevienam no viņiem pagaidām nav izdevies nodrošināt pietiekami deputātu atbalstu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!