Foto: AFI
Nacionālā apvienība meklēs citas iespējas, kā panākt izglītību skolās tikai valsts valodā, ja pēdējo dienu laikā netiks savākts nepieciešamais parakstu skaits Satversmes grozījumu virzīšanai tālāk.

Tā sacīja "Visu Latvijai!" valdes loceklis Imants Parādnieks.

"Ja nebūs tā, kā gribētos, domāsim par citām iespējām, piemēram, Izglītības likumā vai kā citādi. Noteikti šis process tiks turpināts," sacīja Parādnieks.

Nacionālā apvienība cer, cilvēki pēdējo dienu laikā būs aktīvāki. Ja nepieciešamo parakstu skaitu neizdosies savākt, apvienība to par neveiksmi neuzskatīšot.

"Tas būs signāls tam, ka cilvēki ir apātiski un nesteidz piedalīties. Trešdien Rīgā izsludinātie oligarhu kapusvētki, paredzams, būs plaši apmeklēti, tādas akcijas patīk vairāk nekā konkrēts darbs," viņš norādīja.

Parādnieks uzskata, ka cilvēkiem ir pietrūcis informācijas, ka izglītības reforma notiks pakāpeniski, kā arī bijusi aktīva pretdarbība šai iecerei. Taču viņš nepiekrita viedoklim, ka šī Nacionālās apvienības iniciatīva gaidāmajās Saeimas ārkārtas vēlēšanās varētu dot popularitātes punktus krievu radikālākajām partijām.

"Bijušās amatpersonas, kuras ir pārstāvējušas tautu, izsakās bailīgi un baidās no savas ēnas. Diemžēl tas cilvēkos neievieš augstu pašapziņu, kas pašlaik būtu svarīgākais," domā VL pārstāvis.

Eksprezidente Vaira Vīķe-Freiberga ir paudusi viedokli, ka Saeimas ārkārtas vēlēšanās lieli uzlabojumi nav gaidāmi, taču tās varētu atgriezt uz Latvijas politiskās skatuves arī kādu radikālāku partiju.

"Eventuāli varētu parādīties vēl spēki, kas bija pazuduši, piemēram, "Par cilvēka tiesībām vienotā Latvijā", reaģējot uz labējo spēku iniciatīvām, kas ir provocējošas," par gaidāmajām Saeimas ārkārtas vēlēšanām nesen izteicās eksprezidente.

Aģentūra BNS jau ziņoja, ka Centrālās vēlēšanu komisijas apkopotā informācija liecina, ka divas dienas pirms parakstu vākšanas beigām par Satversmes grozījumiem saistībā ar izglītību valsts finansētās skolās tikai latviešu valodā parakstījušies 50 tūkstoši pilsoņu.

Parakstu vākšana ilgs līdz 9.jūnijam.

Lai parakstu vākšana būtu rezultatīva, tajās jāpiedalās ne mazāk kā vienai desmitajai daļai no pēdējās Saeimas vēlēšanās balsstiesīgo pilsoņu skaita jeb ne mazāk kā 153 232 vēlētājiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!