Foto: DELFI

Nacionālā apvienība "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK (VL-TB/LNNK) plāno nedēļas laikā nosaukt savu kandidātu vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministra amatam, pirmdien pēc partijas valdes sēdes žurnālistiem sacīja VL-TB/LNNK līdzpriekšsēdētājs Raivis Dzintars.

Nacionālās apvienības valdē esot vienprātība, ka VL-TB/LNNK jāturpina darbs valdībā, tāds esot arī līdzšinējā vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministra Eināra Cilinska viedoklis. Dzintars uzsvēra, ka valdībā ir jāpaliek tāpēc, lai "pildītu vēlētājiem dotus solījumus".

Šonedēļ notikšot konsultācijas ar koalīcijas partneriem, partijas biedriem, kā arī pašiem kandidātiem. Šodien valdes sēdē jau izskanēja vairāku potenciālu kandidātu vārdi, tostarp pašreizējā Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas parlamentārā sekretāra Romāna Naudiņa vārds, sacīja VL-TB/LNNK līdzpriekšsēdētājs. Viņš gan uzsvēra, ka iespējami kandidāti ir vairāki.

Dzintars arī skaidroja - jau laikā, kad VARAM vadīja Cilinskis, tika konstatēts, ka šis ir ļoti atbildīgs darbs ar smagu mantojumu un jābūt pārliecībai, ka izvirzītais kandidāts spēs tikt galā ar šiem pienākumiem. Tāpat jānoskaidro koalīcijas partneru viedoklis, partijas biedru viedoklis, kā arī jāsaņem apstiprinājumu no paša kandidāta, ka viņš kandidēs. Šādu lēmumu nevar pieņemt sasteigti, akcentēja Dzintars.

Kā ziņots, Ministru prezidente Laimdota Straujuma (V) šodien koalīcijas padomes sēdē ir izteikusi aicinājumu apvienībai VL-TB/LNNK izvirzīt jauno vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministru.

Saistībā ar valdības lēmuma nepildīšanu par nepiedalīšanos 16.marta pasākumos pie Brīvības pieminekļa Straujuma 14.marta vakarā pieprasīja Cilinska demisiju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!