Foto: DELFI
Saskaņā ar Centrālās vēlēšanu komitejas vēlēšanu rezultātiem nākamajā pašvaldību sasaukumā Nacionālo apvienību "Visu Latvijai!" - "Tēvzemei un Brīvībai/LNNK" pārstāvēs 156 deputāti 54 pašvaldībās, kas nozīmē, ka, salīdzinot ar līdzšinējo sasaukumu, Nacionālā apvienība (NA) savu pārstāvniecību pašvaldībās ir aptuveni trīskāršojusi.

NA ieguvusi absolūto vairākumu Engures novadā – 79,58%, Kocēnu novadā – 70,22%, Priekules novadā – 63,22% un Saulkrastu novadā – 48,33%, kā arī pirmo vietu Krustpils novadā – 34,19% un Bauskas novadā – 24,41%. 28,05% Ogres iedzīvotāju augstu novērtējuši Egila Helmaņa līdzšinējo darbību Ogres vicemēra amatā. Ļoti labi rezultāti Nacionālajai apvienībai ir arī Dobeles, Jelgavas, Aizputes, Burtnieku, Iecavas, Jaunpiebalgas, Preiļu, Smiltenes, Valkas un citos novados. Savukārt galvaspilsētā Rīgā tika sasniegts otrais labākais rezultāts – 12 deputātu vietas Rīgas domē.

Ja vērtē pa vēlēšanu reģioniem, tad Vidzemē turpmāk NA būs pārstāvēta 28 pašvaldībās ar 65 deputātiem, Zemgalē – 15 pašvaldībās ar 54 deputātiem, Kurzemē – 8 pašvaldībās ar 23 deputātiem, bet Latgalē divās pašvaldībās ar trim deputātiem.

Raivis Dzintars, NA līdzpriekšsēdētājs, par vēlēšanu rezultātiem pauž gandarījumu: "Būtu ļoti garš saraksts ar cilvēkiem, kuriem vēlētos teikt paldies par veikumu un ieguldīto darbu. Daudziem ieguldījums vainagojies ar panākumiem, citiem – šoreiz vēl mazliet pietrūka, lai sasniegtu vēlamo. Jebkurā gadījumā visu Nacionālās apvienības Rīgas un Latvijas novadu cilvēku darbs ir tas, kas mums šodien ļauj justies pamatoti lepniem. Paldies ikkatram no Jums, un lai sekmes tālākajā darbā latviskai Latvijai!"

Komentējot NA nokļūšanu Rīgas domes opozīcijā, Nacionālās apvienības Rīgas saraksta līdere Baiba Broka norāda, ka "spēcīgiem opozīcijas pārstāvjiem ir iespējama konstruktīva darbība. Nacionālā apvienība iestāsies un cīnīsies par rīdziniekiem svarīgiem risinājumiem, jo opozīcija nav dāvana bezdarbībai".

NA vēlēšanās startēja 60 pašvaldībās visā Latvijā, bet vēl vairāki NA biedri startēja vēlētāju apvienību sarakstos mazajos novados. Rīgā NA startēja pirmo reizi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!