Foto: Saeimas administrācija

Nacionālā apvienība "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK (VL-TB/LNNK) turpinās strādāt koalīcijā pat ar atšķirīgiem viedokļiem, jo vakar Valsts prezidentu vēlēšanu dienā neviena no koalīcijas partijām līgumu nepārkāpa, ceturtdien intervijā LNT raidījumam "900 sekundes" sacīja partijas līderis Raivis Dzintars.

Dzintars stāstīja, ka par koalīcijas atšķirīgajiem viedokļiem bija zināms pirms Valsts prezidenta vēlēšanām, tāpēc Nacionālās apvienības rīcību nekādi nevar nosaukt par jaunu vai negaidītu pozīciju.

"Rezultātā mēs redzam, ka jaunais Valsts prezidents ievēlēts ar partijas "Saskaņa" balsīm un varu tikai Raimondam Vējonim novēlēt veiksmi turpmākā darbā," sacīja Dzintars.

Tomēr atgriežoties pie jautājuma par koalīcijas stabilitāti, Dzintars piebilda, ka tā ir politika un tajā viedokļi var atšķirties it sevišķi tādā jautājumā kā nākamais Valsts prezidents, ar ko tiks sagaidīta Latvijas simtgade.

Jau ziņots, Ministru prezidente Laimdota Straujuma (V) pieļāva iespēju, ka pēc Valsts prezidenta vēlēšanām attiecības starp valdības partneriem būs nedaudz nervozas, tomēr pašreizējā Saeimas sastāvā izveidot citu koalīciju ir ļoti sarežģīti.

Tomēr vērtējot situāciju koalīcijā kopumā, Straujuma uzsvēra, ka pamata satraukumam nav. Viņa arī neplānojot sasaukt ārkārtas koalīcijas sanāksmi. Tomēr pirmdien, 8.jūnijā, iknedēļas tikšanas reizē vispirms tiks runāts par Valsts prezidenta vēlēšanām.

Pēc valdības vadītājas domām, koalīcijai jāapspriež prezidenta vēlēšanu rezultāti, to, kā koalīcija strādās tālāk, jāpārrunā iespējamas aizsardzības ministra kandidatūras.

Prezidenta amatā ievēlētajām aizsardzības ministram Raimondam Vējonim (ZZS) premjerministre novēlēja veiksmi, izturību un ticību sev.

Kā ziņots, pirms pēdējās balsojuma kārtas nacionālās apvienības "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK (VL-TB/LNNK) frakcija nolēma neatbalstīt Vējoņa ievēlēšanu Valsts prezidenta amatā. Nacionālās apvienības līderis Raivis Dzintars pēc frakcijas sēdes uzsvēra, ka, šādi rīkojoties, tā nepārkāpj koalīcijas līgumu.

"Mēs esam uzticīgi koalīcijas līgumam, mēs esam gatavi turpināt strādāt šajā valdībā, cīnītiem par saviem mērķiem, bet prezidenta jautājumā mums ir viedoklis, par kuru mēs esam pilnībā pārliecināti," uzsvēra VL-TB/LNNK līdzpriekšsēdētājs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!