Pateicoties mecenāta ziedojumam, Latvijas Nacionālā bibliotēka (LNB) iegādājusies vairāk kā 200 vērtīgas grāmatas un enciklopēdijas.

Latvijas Nacionālās bibliotēkas Atbalsta biedrība saņēmusi ziedojumu gandrīz 100 000 eiro apmērā. Tas ir pirmais tik liela apjoma privātpersonas ziedojums LNB krājumam un īpaši nozīmīgs atbalsts recesijas laikā, kad bibliotēkas budžets ir ievērojami samazināts. Ziedotie līdzekļi tiks izlietoti trīs gadu laikā, iepērkot aktuālu nozaru literatūru.

Līdz šim iegādāti nopietni zinātniski pētījumi, rokasgrāmatas, enciklopēdijas – vērtīgi un dārgi izdevumi, kurus bez ziedotāja atbalsta LNB nespētu iegādāties. Dāvinājumā plaši pārstāvētas tēmas, kas kļuvušas aktuālas un sabiedriski nozīmīgas pēdējos gados pasaulē un Latvijā: globalizācija, vide un ekoloģija, inovācijas un radošums, ekonomikas un sabiedrības ilgtspējīga attīstība.

Ekoloģijas tēmā īpaši nozīmīgi ir trīs pētījumi par Baltijas jūru, plašākā un autoritatīvākā ekoloģijas enciklopēdija, enciklopēdiskie izdevumi par klimata izmaiņām, kā arī vairāk kā 30 grāmatas par zaļo būvniecību, ekoloģisko dizainu, dažādiem alternatīvās enerģijas veidiem.

Mecenāts Latvijas Nacionālās bibliotēkas Atbalsta biedrībai lūdzis savu vārdu neizpaust.

Iegādātie izdevumi pieejami LNB Uzziņu un informācijas centrā K.Barona ielā 14, 205.telpā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!