Ņemot vērā visus ar celtniecību, iekārtu iegādi un uzstādīšanu saistītos Nacionālā teātra rekonstrukcijas aspektus, pirmizrāde izremontētajā teātrī gaidāma 2004.gada februārī. To šodien žurnālistiem pēc tikšanās ar Rīgas domes priekšsēdētāju Gundaru Bojāru pavēstīja Nacionālā teātra direktors Ivars Rudzītis.
Direktors paskaidroja, ka būvniecības darbi rit pēc plāna un tos varētu pabeigt oktobrī. Taču teātra tehnoloģiju iegādes nosacījumi paredz, ka tās uzstāda deviņu mēnešu laikā pēc līguma noslēgšanas. Līgumu varētu noslēgt šā gada martā, tātad iekārtas varētu uzstādīt līdz Jaungadam.

Pēc tam aptuveni mēnesis esot vajadzīgs Jurģiem, lai teātra personāls un aktieri apgūtu jaunās telpas. Tādēļ Rudzītis prognozē, ka pirmizrāde varētu notikt līdz ar Nacionālā teātra 85 gadu jubileju februārī.

Teātra direktors guvis apliecinājumu no domes priekšsēdētāja Bojāra, ka dome piešķirs visus līdz šim solītos līdzekļus teātra rekonstrukcijai un darīs visu iespējamo, lai teātris iespējami ātrāk atgrieztos savās "mājās".

Kā ziņots, Rīgas dome lūgusi valsts finansējumu 2,6 miljonu latu apmērā teātra tehnoloģiju iegādei. Bez šīm tehnoloģijām rekonstrukcija varētu kavēties. Pašlaik Nacionālā teātra rekonstrukcijas darbi paveikti 35% apjomā, apgūstot aptuveni 1,2 miljonus latu no domes piešķirtā 4,2 miljonu latu finansējuma.

Papildus nepieciešami aptuveni Ls 161 000, jo sadārdzinājusies jumta konstrukciju atjaunošana, pagraba apmetuma likšana, koka konstrukciju pārklāšana ar ugunsdrošu krāsu u.c. Interjeram nepieciešami vēl aptuveni Ls 600 000.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!