Valdība otrdien Latvijas Nacionālās aizsardzības akadēmijas (NAA) rektora amatā apstiprināja komandkapteini Vladimiru Dreimani.
Aizsardzības ministrija (AM) informē, ka rektora maiņa notiek saskaņā ar Nacionālo bruņoto spēku komandiera atbalstu pašreizējā rektora Gunāra Upīša izteiktajai vēlmei pilnveidot savu virsnieka karjeru starptautiskajā misijā Kosovā Latvijas kontingenta komandiera un Multinacionālo spēku centra štāba priekšnieka vietnieka apgādes jautājumos amatā.

AM Augstākā atestācijas komisija ir atbalstījusi Dreimaņa iecelšanu NAA rektora amatā.

Dreimanis bruņotajos spēkos dien no 1993.gada. Militāro un civilo izglītību viņš ieguvis Kaspijas Augstākajā jūras flotes karaskolā.

Dreimanis dienesta laikā NBS ir pildījis augstus un atbildīgus virsnieku komandējošā sastāva amatus, kuros gūtā pieredze ir turpināta, pārstāvot Latvijas bruņotos spēkus kā aizsardzības atašejam Dānijā, Norvēģijā un Īslandē.

Dienesta gaitā komandkapteinis sevi pierādījis kā augsti profesionālu un darbam paaugstinātas atbildības amatos teicami piemērotu virsnieku, kas ir ieguvis plašu pieredzi vienību komandēšanā, kā arī apmācību vadības, stratēģiskās plānošanas un atašeja darbā starptautiskā vidē, norāda AM.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!