Nacionālboļševiks un Latvijas Universitātes students Beness Aio, kuru aizturēja uz aizdomu pamata par pret ekspremjeru Andri Šķēli vērstu saukļu rakstīšanu uz nama sienas, ir atzinis savu vainu un nožēlo notikušo.
Aio arī apņēmies atlīdzināt zaudējumus, kas radās, viņam uz kāda Kalēju ielas nama uzrakstot trīs vārdus, kas bija vērsti pret Šķēli, BNS ceturtdien apliecināja Rīgas Centra rajona prokuratūras prokurors Andrejs Vanags.

Prokurors sacīja, ka iepriekš presē izskanējusī informācija, ka Aio centrālcietumā ir smagi piekauts, neatbilst patiesībai. Tiesa, Aio atrodas centrālcietuma slimnīcā, kur viņš ārstē nevis no piekaušanas gūtos ievainojumus, bet gan saņem sev nepieciešamās potes cukura diabēta ārstēšanai.

Policija Aio aizturēja 10.aprīlī Rīgā. Afrikāņu izcelsmes Latvijas pilsonim un Latvijas Universitātes studentam Aio vēlāk kā drošības līdzekli piemēroja apcietinājumu.

Nacionālboļševiks ir apsūdzēts par huligānismu. Pēc policijas informācijas, februārī un martā Aio vairākās Rīgas vietās - Maskavas ielas rajonā, Vecrīgā un citur - uz namu sienām rakstījis pret Šķēli vērstus rupjus un necenzētus izteicienus. Uzraksti bijuši vērsti arī pret Latvijas valsti kopumā.

Pagaidām Aio ir apsūdzēts vienā epizodē, pārējās epizodes vēl izmeklē policija.

Aio, kurš vēlas kļūt par zinātnieku, jau iepriekš presei paudis nacionālboļševiku idejas un sacījis, ka ir izlasījis gandrīz visus Ļeņina un Marksa darbus.

Viņš arī stāstījis, ka vairākas reizes kopā ar pārējiem nacionālboļševikiem apmeklējis Maskavu, kur ticies ar nacionālboļševiku kustības līderi Eduardu Ļimonovu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!