No apcietinājuma otrdien atbrīvota nacionālboļševiku atbalstītāja Olga Morozova, kuru kopā ar vēl diviem organizācijas "Uzvara" biedriem apsūdz par aicinājumu vardarbīgi gāzt valsts varu un neatļautu sprāgstvielu glabāšanu.
Krievijas Nacionālboļševiku partijas (NBP) birojā BNS informēja, ka abi pārējie aizturētie - Artūrs Petrovs un Raimonds Krumgolds palikuši apcietinājumā.

Morozovas dzīvesbiedrs Vladimirs Rusļakovs BNS apliecināja, ka sieva atgriezusies mājās un tuvākajā laikā prokuratūra lems par jauna drošības līdzekļa noteikšanu viņai.

Morozova apcietinājumā aizvadījusi vairāk nekā četrus mēnešus - kopš pērnā gada 20.novembra.

"Atbrīvošana bija negaidīta pat pašai Olgai.. tiesa par drošības līdzekļa piemērošanu viņai bija jau ceturtā," vēsta NBP.

"Uzvaras" preses sekretāri Morozovu (1963), kā arī Petrovu (1981) un Krumgoldu (1982) aizturēja pērn novembrī.

Par aicinājumu vardarbīgi gāzt valsts varu un neatļautu sprāgstvielu glabāšanu apsūdzēts arī organizācijas līderis Vladimirs Lindermans, kurš uzturas Krievijā. Viņš izsludināts starptautiskā meklēšanā un Krievijas prezidentam Vladimiram Putinam lūdzis politisko patvērumu.

Pārbaudot operatīvo informāciju par nacionālboļševiku ieceri nogalināt Valsts prezidenti Vairu Vīķi-Freibergu un veicot vairākas kratīšanas, policija pērn aizturēja septiņus nacionālboļševiku atbalstītājus. Četrus no viņiem pēc tam atbrīvoja pret parakstu par dzīvesvietas nemainīšanu, bet Morozovu, Petrovu un Krumgoldu apcietināja.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!