Foto: DELFI

Nacionālā apvienība "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK (VL-TB/LNNK) prasīs iekšlietu ministra Riharda Kozlovska (V) skaidrojumu par protestētāja aizturēšanu Uzvaras parkā, sacīja nacionālās apvienības līderis Raivis Dzintars.

Dzintars skaidroja, ka frakcija uzaicinājusi Kozlovski sniegt paskaidrojumus, bet pagaidām precīzs tikšanās laiks nav zināms. Tiekoties ar ministru, VL-TB/LNNK vēlēsies dzirdēt "argumentētu pamatojumu miermīlīga protestētāja aizturēšanai" 9. maija pasākumos, norādīja Dzintars, piebilstot, ka 1. maija akcijā netika aizturēti "agresīvi likumpārkāpēji".

Iepriekš, 1. maija protesta akcijā pret Saeimā pieņemto regulējumu par pakāpenisko pāreju uz mācībām latviski vidusskolās, bija ieradies kāds aktīvists ar plakātu, kas vēstīja "Nezināt tās valsts valodu, kurā dzīvo, var ciemiņš, idiots vai okupants, kurš uzspiež savu valodu". Protesta akcijas dalībnieki vīrieti sāka grūstīt un izrāva no rokām plakātu. Pēc tam iejaucās policija.

Dzintars toreiz pauda viedokli, ka policijas darbinieki faktiski neesot reaģējuši uz gājiena dalībnieku vārdiskiem un fiziskiem uzbrukumiem diviem protestētājiem, kuri gājiena laikā ar plakātu miermīlīgi pauduši neapmierinātību pret gājienu.

Kā ziņots, likumsargi trešdien no Uzvaras parka eskortējuši vismaz trīs protestētājus, vienu no viņiem arī aizturot.

Policistu ieskauti trīs cilvēki Uzvaras parkā stāvēja, rokās turēdami plakātus, kas vēstīja "Nezināt valsts valodu, kurā dzīvo, var ciemiņš, idiots vai okupants, kurš uzspiež savu valodu". Plakātu turētāji uzvedās mierīgi un klusi, kā arī stāvēja aiz ziedu nolikšanas vietu norobežojošās sarkanās lentas.

Policijā paskaidroja, ka pasākuma organizatori nav vēlējušies, lai viņu pasākumā piedalītos cilvēki ar minētajiem plakātiem. Tāpēc viņiem palūgts teritoriju atstāt. Šīm personām ierādīta vieta ārpus teritorijas robežas. Viena no šīm personām tika aizturēta par nepakļaušanos policijas prasībām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!