Foto: DELFI
Lai uzlabotu Nacionālo bruņoto spēku (NBS) reaģēšanas spējas un nodrošinātu efektīvu visaptverošu valsts aizsardzību, tiek sākta pastāvīgas bruņoto spēku apakšvienības izveidošana Latgalē, pavēstīja Aizsardzības ministrijā.

Profesionālā dienesta kaujas atbalsta apakšvienību ar pretgaisa aizsardzības spēju plānots veidot Zemessardzes 3.brigādes sastāvā, izvietojot to Daugavpilī, Rēzeknē un Preiļos.

NBS komandieris ģenerālleitnants Raimonds Graube pauž gandarījumu par šādu uzdevumu – veidot NBS apakšvienību Latgalē, tādējādi stiprinot bruņoto spēku kaujas gatavību un nodrošinot plašāku klātbūtni Latvijas austrumu reģionā. "Apakšvienības izveide Latgalē ir ne tikai ieguldījums valsts aizsardzības stiprināšanā, bet arī sniegs iespēju Latgales iedzīvotājiem dienēt tuvāk mājām, kā arī stiprinās sociālo vidi," viņš min.

Saskaņā ar Ministru kabineta rīkojumu apakšvienība Latgalē Aizsardzības ministrijai jāizveido līdz 2018. gada 30. oktobrim.

Bruņotie spēki aicina Daugavpils, Rēzeknes, Preiļu un tuvāko novadu iedzīvotājus pieteikties dienestam jaunizveidotajā apakšvienībā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!