Privatizācijas aģentūras (PA) padomes loceklim Normundam Lakučam ir paveicies, ka viņš dzīvo demokrātiskā valstī, kur viņš var izteikt ne tikai kritiku, bet arī "gvelzt aplamības", - tā, komentējot sev adresētus Lakuča izteikumus, teica PA ģenerāldirektors Jānis Naglis.
"Tā nu tā pasaule ir iekārtota, ka katram tajā ir sava vieta, un arī "lakučiem" ir vieta šajā pasaulē," sacīja Naglis. Savukārt, Lakučs ceturtdien pauda uzskatu, ka Naglim būtu jāatkāpjas no sava amata, jo viņš ir uzņēmies atbildību par neizdevušos PVAS "Latvijas kuģniecība" (LK) privatizāciju.

Lakučs norādīja, ka iepriekš atbildību par LK privatizāciju uzņēmās divas politiskās amatpersonas, bet, pēc Lakuča teiktā, Naglis neesot politiska amatpersona. "Nagļa paziņojums par atbildības uzņemšanos ir blefošana un tā drīzāk ir bezatbildība nekā atbildība. Es arī varu uzņemties atbildību par Černobiļas atomavāriju, Vezuva izvirdumu un romiešu sagrāvi," teica Lakučs.

Lakučs norādīja, ka galvenais ir tas, kas notiks tālāk un kurš uzņemsies atbildību par zaudējumiem Ls 300 000 apmērā saistībā ar LK privatizācijas neizdošanos, atbildību par pazudušajiem VAS "Latvenergo" trim miljoniem, par sanatorijas "Ķemeri" un AS "Tolaram Fibers" privatizācijas neizdošanos.

Pēc Lakuča teiktā, Naglis savu amatu līdz šim saglabājis, pateicoties Tautas partijas un savienības "Latvijas ceļš" atbalstam. "Valstij būtu mazāk zaudējumu, ja PA nevadītu Naglis," sacīja Lakučs.

PA padomes loceklis arī apbrīnoja vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministra Vladimira Makarova risku, piedāvājot Naglim piedalīties konkursā par Latvijas Tūrisma aģentūras vadītāja amatu. "Nagli nevar laist tuvumā naudai, un viņš varētu būt tikai kā pozitīvs tēls sievietēm, kurš piedalītos "Tampax" reklāmās," teica Lakučs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!