Foto: Ekrānšāviņš no Google Maps

Slēgtās Nagļu skolas ēku Rēzeknes novada pašvaldības izsolē iegādājusies vietējā zemnieku saimniecība "Krāces", ziņo pašvaldība.

Rēzeknes novada dome šodien ārkārtas sēdē apstiprināja pašvaldības nekustamā īpašuma "Nagļu skola" Nagļu pagastā izsoles rezultātus, nosakot par izsoles uzvarētāju zemnieku saimniecību "Krāces". Izsoles sākumcena bija 18 000 eiro, un saimniecība cenu paaugstināja par vienu soli, nosolot īpašumu par 18 200 eiro. Izsoles uzvarētājs bija arī vienīgais pretendents izsolē.

Nagļu skola elektroniskajā izsolē izsolīta jau atkārtoti. Pirmajā izsolē ar sākumcenu 22 419 eiro nepieteicās neviens pretendents.

"Firmas.lv" dati liecina, ka Aigaram Stikānam piederošās zemnieku saimniecības apgrozījums pērn bijis 1,916 miljoni eiro, bet peļņa sasniegusi 110 162 eiro. Stikāns savulaik ir bijis zivsaimniecības AS "Nagļi" padomes priekšsēdētāja vietnieks.

Jau vēstīts, ka īpašums sastāv no aptuveni pushektāru plaša zemesgabala un divām ēkām - skolas un internāta -, kas celtas 1963.gadā. Skolas platība ir 993, bet internāta - 100 kvadrātmetri. Ēkas netiek izmantotas.

Pašvaldības publiskotā informācija liecina, ka Nagļu septiņgadīgā skola dibināta 1911. gadā kā tautskola. Skolēnu trūkuma dēļ Nagļu pamatskola 2009. gadā tika slēgta.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!