Valdība visu nakti strādājusi ar Starptautisko valūtas fondu un Eiropas Komisiju, kā arī ministri gatavojuši nākamā gada budžeta grozījumus, kas tiks skatīti Ministru kabineta sēdē jau otrdien, taču valsts aizņēmuma summa joprojām tiek slēpta. Pagaidām zināms vienīgi, ka nākamā gada budžetu plānots grozīt par vienu miljardu latu, – koriģējot gan izdevumus, gan ieņēmumus.
Kā otrdien LNT raidījumā "900 sekundes" sacīja Finanšu ministrijas Valsts sekretārs Mārtiņš Bičevskis (TP), ministriem patlaban dots uzdevums, par kādu summu ir jāsamazina tēriņi. Tāpat ir sagatavotas izmaiņas Latvijas nodokļos, par kurām arī pagaidām netiek atklāta sīkāka informācija, kā arī netiek komentēts, vai pievienoto vērtības nodokli plānots paaugstināt līdz 21%.

"Mēs esam sagatavojuši nodokļu paketi, kura tiks analizēta sēdē," sacīja Bičevskis.

Viņš uzsvēra, ka nākamā gada budžeta grozījumu mērķis ir panākt sabalansētu budžetu. "Šobrīd visi ministri strādā pie saviem skaitļiem," sacīja Bičevskis.

Viņš arī pauda pārliecību, ka valdība patlaban atrodas " ļoti labā sarunu procesā", turpina darbu ar Eiropas Komisiju, SVF un paralēli strādā pie jaunā budžeta likuma. Gan 2009.gada budžeta grozījumus, kas paredzēs ieņēmumu un izdevumu korekcijas, gan nodomu protokolu ar SVF plānots apstiprināt otrdien. Jau otrdien vakarā to nosūtīs skatīšanai Saeimā, kur trešdien deputāti komisijās un frakcijās varēs ar to iepazīties, bet ceturtdien varētu pieņemt Saeima, plānotot notikumu attīstību skaidroja Bičevskis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!