Foto: Valsts kanceleja

Paredzēts, ka nākamajā valdībā ministru krēslu sadalījums būs vienlīdzīgs, katrai no partijām varētu būt trīs ministru amati, svētdien pēc "Vienotības" valdes sēdes žurnālistiem teica esošais ministru prezidents Valdis Dombrovskis.

Vienlaikus gan premjers norādīja, ka pagaidām ir pāragri runāt par partiju atbildīgajām ministrijām, jo pirms tam nepieciešams veikt politiskās konsultācijas ar citām partijām.

Arī Saeimas priekšsēdētāja Solvita Āboltiņa žurnālistiem atzina, ka pagaidām ir pāragri izdarīt spekulācijas par to, kāds varētu būt nākošās valdības ministru amatu sadalījums starp partijām.

Paredzēts, ka politiskās konsultācijas ar partijām sāksies nākamnedēļ, pēc svētdien "Vienotības" valdes sēdē izvirzītās premjera amatam esošās zemkopības ministres Laimdotas Straujumas tikšanās ar valsts prezidentu Andri Bērziņu.

Jau vēstīts, ka 27.decembrī "Vienotības" valdes priekšsēdētāja Solvita Āboltiņa paziņoja, ka "Vienotība" un Reformu partija (RP) vienojušās par partiju tuvināšanos, tostarp koordinētu rīcību Saeimā un kopīga premjera kandidāta virzīšanu.

Premjers Valdis Dombrovskis (V) demisionēja Zolitūdes traģēdijas dēļ. "Vienotības" iepriekš izvirzītos kandidātus prezidents ir noraidījis, un valdības vadītāja meklējumi joprojām turpinās.

Ja prezidentu neapmierinās partiju izvirzītie kandidāti, viņš pats nosauks kandidātu 7.janvārī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!