Esošie Rīgas Stradiņa universitātes (RSU) studenti neiebilst, ka vakcinēšanās pret Covid-19, sākot ar 30. augustu, būs teju obligāts priekšnoteikums, lai varētu mācīties klātienē. Vismaz skolas vadībai neviens nav teicis, ka šī iemesla dēļ mācības pametīs. RSU pagaidām ir vienīgā no sešām "Delfi" aptaujātajām augstskolām, kas pauda skaidru nostāju, ka galvenokārt studēt klātienēs drīkstēs vakcinētie. Kā rīkosies citas mācību iestādes un ar ko šogad jārēķinās studētgribētājiem, piesakoties mācībām, skaidro portāls "Delfi".

Lielākā daļa RSU studiju procesā iesaistītie atbalsot skolas "uzņemto kursu", jo lēmums par to, ka jāsaņem vakcīna pret Covid-19, lai studētu klātienē, pieņemts "lielāko mērķu vārdā". "Mūsu studenti un mācībspēki ikdienu apmeklē pacientus ārstniecības iestādēs un mūsu uzdevums ir iespējami samazināt apdraudējumu riskus," norādīja RSU Studiju departamenta direktore Indra Treija.

Skolā gan cilvēki uzdodot dažādus ar vakcināciju saistītus jautājumus, piemēram, vai jauniem cilvēkiem drošāk nav izslimot Covid-19, kāpēc potēties sociālo zinātņu studentiem un vai rudenī nebūs jāpotējas atkal. Treija norādīja, ka galvenais: skolas personāls uz šiem jautājumiem meklē atbildes. "[..] iesaistās mūsu vadošie speciālisti, rīkojam jautājumu/atbilžu akcijas utml. – situācija visiem ir izaicinājums, tāpēc svarīgi sarunāties," paskaidroja skolas pārstāve.

Skaidrus nosacījumus attiecībā uz potēšanos un Covid-19 testu veikšanu no kopumā sešām apzinātajām augstākās izglītības iestādēm gaidāmajā mācību gadā izvirzījusi vien RSU. Tiesa, Latvijas Kultūras akadēmija (LKA) gan līdzīgu praksi ieviesusi iepriekš. 

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!