Foto: LETA

Demisionējusī tieslietu ministre Baiba Broka (NA) cer, ka viņas pēctecis šajā amatā varētu būt Saeimas deputāts un Tieslietu ministrijas parlamentārais sekretārs Gaidis Bērziņš, viņa sacīja intervijā LTV raidījumā "Rīta panorāma".

Pats Bērziņš LNT raidījumā "900 sekundes" neizslēdza šādu iespēju, bet uzsvēra, ka par kandidāta izvirzīšanu jālemj partijas valdei.

Broka norādīja, ka Bērziņa kandidatūra būtu loģiska, jo viņam ir gana liela pieredze. Savulaik viņš jau ir strādājis tieslietu ministra amatā.

Demisionējusī ministre gan atzina, ka vispirms premjerministrei jāpieņem Brokas demisijas raksts, tad var notikt sarunas par nākamā ministra kandidatūras izvirzīšanu.

Premjerministre Laimdota Straujuma (V) varētu atbalstīt Bērziņa kandidatūru, ja viņš šim amatam tiks izvirzīts, viņa teica "900 sekundēm".

Savukārt "Rīta panorāmā" Straujuma sacīja, ka Brokas demisijas rakstu ir saņēmusi un to apstiprinās, Brokai lūdzot nostrādāt ministres amatā līdz 6.augustam.

Kā vēstīts, pirmdien, 28.jūlijā Broka paziņoja, ka nolēmusi demisionēt un atstāt ministres amatu. Viņas lēmums sekoja pēc tam, kad Ģenerālprokuratūra atstāja spēkā Satversmes aizsardzības biroja (SAB) lēmumu par valsts pielaides nepiešķiršanu Brokai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!