Foto: LETA

Nākamās nedēļas sākumā būs skaidrība par Valsts prezidenta Raimonda Vējoņa nominētā premjera amata kandidāta Alda Gobzema ("KPV LV") potenciālās valdības izredzēm, pēc ceturtajām sarunām par valdības veidošanu pauda "Attīstībai/Par!" līderis Daniels Pavļuts.

Pavļuts skaidroja, ka ir sācies valdības veidošanas sarunu nozīmīgākais posms, jo deputāti ir pievērsušies topošās valdības prioritātēm, kā arī veicamajām reformām. Kopumā gan politiķis bija sagaidījis vairāk no šīs tikšanās reizes. Sarunu gaitā politiskajiem spēkiem bijusi diezgan dažāda izpratne par to, cik lielas pārmaiņas valstī būtu dēvējamas par reformu.

Skaidrība par Gobzema valdības izredzēm būs nākamās nedēļas sākumā, jo nedēļas nogalē politiskie spēki turpinās spriest par veicamajām reformām un to saturu. Tāpat nākamās nedēļas sākumā varētu tikt prezentēts valdības deklarācijas projekts, prognozēja Paļuts.

Piektdienas tikšanās laikā iezīmētas vairākas veicamās reformas: administratīvi teritoriālā, veselības aprūpes, obligātā iepirkuma komponentes (OIK) un citas.

Kā pēc sarunām informēja Gobzems, dziļākas diskusijas par veicamajām reformām norisināsies sestdien. Tāpat politiskie spēki piektdien vienojušies par papildu tikšanās reizēm. Ja sākotnēji bija plānotas 10, tad kopumā tās varētu būt 11 vai pat 12.

Ziņots, ka piektdien norisinājās ceturtās sarunas par valdības veidošanu pēc Gobzema piedāvātā darba plāna. "KPV LV" kopā ar "Jaunās Vienotības", Zaļo un zemnieku savienības, Jaunās konservatīvās partijas, "Attīstībai/Par!" un Nacionālās apvienības pārstāvjiem pārrunāja topošās valdības veicamās reformas un to ieviešanas laika grafiku.

Vēstīts, ka Valsts prezidents Raimonds Vējonis pēc tikšanās ar visiem 13. Saeimā ievēlētājiem politiskajiem spēkiem 26. novembrī nolēmis uzticēt valdības veidošanu partijas "KPV LV" līderim Gobzemam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!