Foto: LETA

Šogad ekonomikas sildīšanai no valsts budžeta ceļu remontiem tika piešķirti papildu 75 miljoni eiro, un tādam pašam atbalstam ceļu nozarei jābūt arī nākamajā gadā, intervijā teica satiksmes ministrs Tālis Linkaits (JKP).

Runājot par aprīlī piešķirto 75 miljonu eiro izlietojumu ceļu remontiem, Linkaits stāstīja, ka pašlaik labā tempā uz priekšu virzās gan iepirkuma procesi, gan ir uzsākti jau pirmie darbi. "Turpinās arī visi darbi, kuri attiecas uz pamatbudžeta izmantošanu ceļu remontos. Autovadītājiem līdz ar to atliek vien samierināties, ka uz ceļiem notiek remonti un darbojas luksofori," teica Linkaits.

Jautāts, vai šogad izdosies apgūt visu ceļu remontiem piešķirto papildu finansējumu, viņš arī norādīja, ka par pāris iepirkumiem Iepirkumu uzraudzības birojā ir iesniegtas sūdzības. Tādēļ atsevišķos ceļu posmos visu paredzēto finansējumu var arī neiztērēt, bet par to lielāka skaidrība varētu būt pēc kāda mēneša.

"Es uzskatu, ka tādam pašam atbalstam ceļu nozarei ir jābūt arī nākamajā gadā, jo arī nākamajā gadā situācija ekonomikā būs pietiekami nenoturīga. Turklāt es ceru, ka, ja mēs kādu daļu no šā gada finansējuma neiztērēsim, tad to varēs pārcelt uz nākamā gada ceļu atjaunošanas programmu," stāstīja Linkaits. Ministrs arī uzsvēra, ka papildu finansējums ceļu nozarei, kas būtu vajadzīgs nākamgad, neiekļautos Satiksmes ministrijas pieteiktajās prioritātēs nākamā gada valsts budžetam.

Kā ziņots, valdība 28.aprīlī lēma valsts autoceļu sakārtošanai novirzīt papildu 75 miljonus eiro, kuri tiks ieguldīti valsts galveno un reģionālo autoceļu seguma sakārtošanā, kā arī vairākos satiksmes drošības projektos. Par šiem papildu līdzekļiem būvdarbi plānoti vairāk nekā 71 valsts ceļu objektā, kā arī atsevišķos satiksmes drošības uzlabošanas projektos. Tiks sakārtoti kopumā 595 kilometri valsts autoceļu un astoņi tilti.

Savukārt 2021.gada budžetam Satiksmes ministrija iesniegusi Finanšu ministrijai pieprasījumu prioritārajiem pasākumiem 145,52 miljonu eiro apmērā. Satiksmes ministrijas definētie trīs galvenie prioritārie pasākumi 2021.gadā ir dotācija sabiedriskā transporta pakalpojumu sniedzējiem, finansējums dzelzceļa publiskajai infrastruktūrai un autoceļu sakārtošanas programma 2014.-2023.gadam (valsts autoceļu uzturēšana un atjaunošana).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!