Foto: DELFI

Sabiedriskā televīzija nākamgad stiprinās nedēļas analītisko raidījumu "De facto", pastāstīja Latvijas Televīzijas ģenerāldirektors Edgars Kots.

"2013.gadā pastiprināsim "De facto" komandu, jo ir radīta vēl viena redaktora vieta," pavēstīja Kots.

Oktobrī šis televīzijas raidījums ierindojās 14.vietā visvaiāk skatīto pārraižu topā ar 154,5 tūkstošus lielu auditoriju jeb 16,5% skatītāju.

Kots arī norādīja, ka savu resursu ietvaros LTV attīsta portālu www.ltv.lv, lai gan tie esot tikai ielāpi, jo valsts finansējums ir par mazu.

"Taču tie visi ir ielāpi, kas nerisina kopējo situāciju. Te ir jāpieņem lielie lēmumi, ko mēs gaidām no Nacionālās elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomes (NEPLP), kas iezīmētu, ka pēc četriem gadiem sabiedriskais medijs būs tāds un tāds, ar tādu un tādu kapacitāti. Pēc tam jau var sākt runāt par budžetu. Tad jau ir politiskais lēmums, ka visi to patiesi vēlas, un tad jāsāk virzīties uz šo mērķi. Es gan šajā ziņā esmu pesimists," komentēja Kots.

Viņš pamatoja, ka, piemēram, pašlaik visi skaļi un daudz runā par demogrāfiju, bet televīzija jau divus gadus prasa papildu budžetu tieši bērnu pārraidēm, jo programmu veidošana ir dārga un šie raidījumi nebūšot ar augstu reitingu.

Jau ziņots, ka tuvākajā laikā NEPLP meklēs jaunu LTV vadību, valdi paplašinot līdz trim cilvēkiem, kas pašlaik ir tikai viena cilvēka sastāvā. Kotam ir nesaskaņas ar NEPLP, tāpēc viņš pieļauj, ka konkursā uz valdes locekļa amatu vairs nepiedalīsies, lai gan galīgais lēmums vēl neesot pieņemts.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!