Foto: LETA
Šogad Autotransporta direkcija vasarā samazināja 112 autobusu reisus, savukārt nākamgad tik masveidīga samazināšana nav gaidāma, taču ir reisi, kuri Rīgas tuvumā vēl tiks pārskatīti Aizkraukles un Jelgavas virzienā, intervijā biznesa portālam "Nozare.lv" sacīja Autotransporta direkcijas (ATD) vadītājs Normunds Narvaišs.

Viņš skaidro, ka Rīgas tuvumā var pārskatīt vilcienu un autobusu sadalījumu, piemēram, Aizkraukle-Rīga un Jelgava-Rīga virzienā. Viņš gan arī atzīst, ka ziemā ir tendence, ka cilvēki no dzelzceļa pārsēžas uz autobusiem, ja ir iespējams.

Vietējos maršrutos rezerves ATD redz Jēkabpils, Jelgavas un Dobeles bijušo rajonu teritorijās.

Narvaišs atzīst, ka nākamā gada pasažieru plūsma pasažieru pārvadājumos ar autobusu varētu nemainīties, ja nenotiek kādi ekonomiski satricinājumi. Tāpat esot būtiski, cik strauji turpinās samazināties iedzīvotāju skaits.

Saskaņā ar veiktajiem aprēķiniem uz samazinātās pašizmaksas un optimizētās maršrutu tīkla daļas rēķina, arī samazinot 112 reisus, ATD kalendārā gada laikā varēs ietaupīt aptuveni 1,22 miljonus latu. Provizoriskie dati liecina, ka aptuveni šāds ietaupījums tiks sasniegts, taču precīzāki skaitļi būšot tikai februārī.

Kā ziņots, 2011.gadā dotācija sabiedriskā transporta pakalpojumu sniegšanai bija 51 miljons latu.

Par šajā gadā sniegtajiem pakalpojumiem valsts pārvadātājiem ir parādā aptuveni 2,12 miljonus latu.

2012.gadā sabiedriskā transporta pakalpojumu sniegšanai paredzētā dotācija ir 46 miljoni latu.

Valsts SIA "Autotransporta direkcija" ir vienotas valsts politikas realizētāja starptautisko pārvadājumu jomā un autotransporta komercpārvadājumu uzņēmējdarbības licencēšanā.

Valsts SIA "Autotransporta direkcija" darbības galvenais mērķis ir sekmēt pārvadājumu attīstību un pārvadātāju konkurētspējas palielināšanos. Turpmākās darbības mērķis ir nodrošināt valsts pārvaldes funkciju administrēšanu autopārvadājumu jomā valstī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!