Foto: LETA

Nākamgad apmēram 13 miljonus eiro ieguldīs brauktuvju seguma atjaunošanā, paredzot turpināt Rīgas centra maģistrālo ielu sakārtošanu, liecina Rīgas domes sniegtā informācija.

2018. gadā segumu atjaunos Krasta ielā, posmā no Salu tilta līdz Ogres ielai, Brīvības ielā no Bruņinieku ielas līdz Gaisa tiltam, Kalpaka bulvārī no Brīvības ielas līdz Krišjāņa Valdemāra ielai, Merķeļa ielā un citur.

Tāpat, gatavojoties Dziesmusvētkiem, pārbūvēs Daugavas stadionam pieguļošās ielas – Vagonu, Ata un Augšielu. Pārbūvēs arī satiksmes pārvadu Augusta Deglava ielā.

Remontdarbi skars arī satiksmes pārvadu pār dzelzceļu pie Brasas stacijas, lai, kā skaidro domē, nodrošinātu ērtu satiksmes kustību svētku dalībniekiem uz Mežaparka lielo estrādi.

Nākamajā gadā paredzēts izbūvēt veloceļu Imanta – Daugavgrīva, veloceļu Centrs – Ziepniekkalns, kā arī izbūvēt veloceļu Turgeņeva ielā.

2018. gadā pārbūvēs Lubānas ielas, Juglas ielas un Augusta Deglava ielas apļveida krustojumu, lai nodrošinātu ērtāku satiksmes kustību ap veikalu "Ikea".

Nozīmīgi darbi norisināsies arī Pārdaugavā, veicot Aleksandra Grīna bulvāra pārbūvi no Bāriņu ielas līdz Daugavgrīvas ielai.

Pilsēta turpinās darbu arī pie auto novietņu izbūves mikrorajonos, nākamajā gadā plānots izbūvēt astoņas auto novietnes vairākos pilsētas rajonos.

Tāpat nākamgad uzsāks vairāku vērienīgu satiksmes infrastruktūras objektu būvniecību, kas norisināsies ar Eiropas fondu līdzfinansējumu. Dome plānojusi uzsākt satiksmes pārvada pār dzelzceļa sliežu ceļiem Rīga – Skulte ar pieslēgumiem pie Viestura prospekta un Tvaika ielas izbūves pirmo kārtu. Tāpat turpināsies Salu tilta kompleksa otrās kārtas pārbūve.

Vēstīts, ka pēc trīs dienu ilgas spriešanas Rīgas domes (RD) deputātu vairākums piektdien atbalstīja nākamā gada budžetu, kurš veidots ar 48,2 miljonu eiro deficītu un 954,9 miljonu eiro lieliem izdevumiem.

Par nākamā gada budžeta prioritātēm Rīgas dome izcēlusi sociālo drošību, izglītību un infrastruktūras attīstību. Mērs Nils Ušakovs (S) arīdzan brīdinājis, ka nākamgad jārēķinās ar "smagiem" ielu remontdarbiem, kam būs atvēlēts 13,1 miljons eiro – par pusotru miljonu eiro vairāk nekā šogad.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!