Foto: stock.xchng
Iekšlietu ministrija nākamajā gadā uz Latvijas ceļiem plāno izvietot vairākus simtus stacionāro fotoradaru, ceturtdien pēc tikšanās ar Valsts prezidentu Valdi Zatleru žurnālistiem sacīja iekšlietu ministre Linda Mūrniece (JL).

Pēc viņas teiktā, radari tiks izvietoti saskaņā ar Ceļu satiksmes drošības direkcijas norādītajiem tā dēvētajiem melnajiem punktiem, kuros visbiežāk notiek avārijas. Minētās ierīces gan pagaidām vēl neesot iepirktas.

"Pilnīgi skaidrs, ka cilvēki būs spiesti braukt lēnāk, zinot, ka radari ir principā uz jebkura ceļa," norādīja ministre.

Mūrniece sacīja, ka radarus paredzēts iepirkt, izmantojot privātās un publiskās partnerības projektus. Tas būs pirmais šāda veida projekts, kurš, pēc politiķes teiktā, jārealizē pēc iespējas kvalitatīvāk un atbilstoši noteiktajai kārtībai.

Komentējot kārtējo reizi aktualizējušos dzērājšoferu problēmu uz Latvijas ceļiem, Mūrniece uzsvēra, ka situācija tiek kontrolēta un jau patlaban spēkā esošajos normatīvajos aktos paredzētais arests par braukšanu apreibinošo vielu ietekmē ir pietiekami barga sankcija.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!