Līdz pirmdienai Iekšlietu ministrijas (IeM) struktūrām jāsagatavo savi priekšlikumi budžeta pieprasījumu samazināšanai par kopumā sešiem miljoniem latu, un viens no priekšlikumiem paredz līdzekļu taupīšanu uz policistu skaita rēķina, atzina ministrijas valsts sekretārs Juris Rekšņa.
Kā jau ziņots, policijā strādājošo skaits jau tika samazināts, pirms diviem mēnešiem reorganizējot Valsts policiju. Šobrīd valstī ir aptuveni 8500 likumsargu, neskaitot pašvaldības policistus un specdienestus.

Jautāts, vai atbilst patiesībai aģentūras LETA rīcībā esošā informācija par plāniem atlaist 100 līdz 200 policistu, Rekšņa atbildēja netieši, norādot, ka samazinājums, ja tāds būs, gaidāms būtisks.

Rekšņa gan norādīja, ka iespējami arī citi līdzekļu taupības ceļi Valsts policijā, kurai uzdots analizēt iespējas samazināt nākamā gada iecerēto finansējumu par 3,2 miljoniem latu. Viņš apliecināja, ka nav plānots samazināt šogad paaugstinātās policistu algas.

IeM parlamentārā sekretāre Linda Mūrniece teica, ka policistu skaita samazināšana notiks galējas nepieciešamības gadījumā, ja citādi nevarēs samazināt tēriņus. Samazinot policistu skaitu, automātiski pieaugs noziedzība, uzskata Mūrniece.

Robežsardzei tēriņi jāsamazina par 1,2 miljoniem latu, ugunsdzēsējiem - par 0,9 miljoniem latu. Priekšlikumi par ieceru samazināšanu prasīti arī pārējām IeM struktūrvienībām, lai kopā varētu ietaupītu sešus miljonus latu.

Rekšņa apstiprināja, ka pirmdien, 21.jūlijā, plkst.14 notiks dienestu vadītāju sapulce, kurā priekšnieki iesniegs savus priekšlikumus līdzekļu taupīšanai.

Kā informēja iekšlietu ministra Māra Gulbja preses sekretāre Maija Celmiņa, IeM sākotnējais budžeta pieprasījums paredz 109 miljonu latu tēriņus nākamgad.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!