Foto: F64

Jaunnedēļ Būvniecības valsts kontroles birojs ieradīsies ārkārtas pārbaudē Jaunajā Rīgas teātrī (JRT), lai izvērtētu ēkas drošības stāvokli, piektdien ziņo LNT raidījums "900 sekundes".

Būvuzraugi pēc pārbaudes secinās, vai teātris vēl gadu var palikt tā esošajās telpās Lāčplēša ielā, neradot apdraudējumu cilvēkiem. Raidījums vēstī, ka teātra rekonstrukcijas process atlikts gadiem naudas trūkuma dēļ. Patlaban finansējums - 18 miljoni eiro - ir atradies, turklāt jau izsludināts iepirkums. Process gan atkal apstājies, jo aizkavējusies pagaidu mājvietas Tabakas fabrikas pārbūve.

Raidījums skaidro, ka tā kā kļuvis skaidrs, ka arī šajā sezonā JRT nekur nepārceļas, radušās bažas, vai Lāčplēša ielas ēkā var ilgāk uzturēties. Būvniecības valsts kontroles birojs plāno veikt ārkārtas pārbaudi, lai novērtētu JRT ēkas tehnisko stāvokli. "Pārbaude ir veikta, bet šajā gadījumā situācija ir jauna un būvinspektoram tiks dots uzdevums novērtēt ēkas stāvokli, pieņemot, ka apmeklētājam ir jāatrodas ēkā vēl ilgāku laiku, nekā bija plānots iepriekš," raidījumam atklājis biroja Kontroles departamenta direktors Māris Demme.

Iepriekš secināts, ka ēka ir bēdīgā stāvoklī, bet ne cilvēkiem bīstama. "Valsts nekustamie īpašumi" (VNĪ) grib nodrošināties, ka nekas nav mainījies.

"Šobrīd ir spēkā abi atzinumi - gan mūsu speciālistu, gan iepriekšējais Būvniecības valsts kontroles biroja atzinums par ēkas stāvokli, tā kā varu visus nomierināt - ēka ir droša," norādīja VNĪ pārstāvis Arnis Blodons.

Arī būvspeciālisti norāda, ka ne jau kosmētiskās nepilnības viņus interesē. Pārbaudē tiks pievērsta uzmanība mehāniskai stiprībai, stabilitātei, ēkas lietošanas drošības aspektiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!