Foto: AFP/Scanpix

Nākamajā nedēļā gaidāmi nepastāvīgi laika apstākļi, kurus noteiks vairāki cikloni, līdz ar to Latviju nedēļas gaitā šķērsos vairākas nokrišņu zonas, informē Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs.

Naktī uz piektdienu Latvijai no rietumiem pietuvosies dziļš un aktīvs ciklons, līdz ar to gaidāms mākoņains laiks, pa laikam arī uzlīs, ziemeļu rajonos stiprāk.

Kā jau iepriekš prognozēts, ciklona ietekmē pūtīs stiprs dienvidrietumu, rietumu vējš, kas teritorijas lielākajā daļā brāzmās sasniegs 20-23 m/s, bet Kurzemē un Vidzemē 25-28 m/s.

Brīvdienās, ciklonam aizvirzoties, no dienvidiem pastiprināsies augsta spiediena atzara ietekme, kā rezultātā sestdien vējš pierims, bet svētdien no jauna pastiprināsies dienvidrietumu, rietumu vējš, vietām brāzmās sasniedzot līdz 20 m/s.

Dienā gaiss iesils līdz +9...+14, bet naktī termometra stabiņš noslīdēs līdz +4...+9 grādiem. Vietām ziemeļu rajonos līdz pat +2...+4 grādiem, zāles virskārtā iespējamas arī salnas.

Nedēļas vidū vējš teritorijas lielākajā daļā brāzmās sasniegs 15-18 m/s, atsevišķās dienās piekrastē līdz 23 m/s. Naktīs lielākoties gaiss atdzisīs līdz +4...+10 grādiem, bet dienas laikā lielākoties iesils līdz +9...+14 grādiem, saulainākās dienās vēl par kādu grādu vairāk.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!