Nākamnedēļ Latvijā gaidāms nepastāvīgs un vējains laiks, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas aģentūras prognozes (LVĢMA).

Laika apstākļus Latvijā ietekmēs Atlantijas cikloni, kas pārvietosies uz austrumiem. Sākumā ciklonu ieplakas skars Latvijas ziemeļu rajonus, izraisot nelielu lietu un mērenu vēju. Piekrastē vējš brāzmās sasniegs 15-17 metrus sekundē (m/s). Kopumā laiks būs silts, vietām spīdēs saule.

Sestdien un rīt gaisa temperatūra dienā sasniegs maksimumu šajā periodā, paaugstinoties līdz pat plus 15 grādiem. Naktīs gaiss atdzisīs no plus 5 līdz plus 10 grādiem.

Nākamās nedēļas otrajā pusē ciklonu darbība aktivizēsies vairāk. Trešdien ciklons, šķērsojot Latviju, noteiks mākoņainu un lietainu laiku, izraisīs brāzmainu vēju visā Latvijas teritorijā. Nedēļas beigās cits aktīvs ciklons pietuvosies Latvijas piekrastei, atnesot vēl stiprāku vēju, kas jūras piekrastē pūtīs ar ātrumu 20-23 m/s.

Piektdien, gaisa temperatūra dienā noslīdēs no plus 7 līdz plus 10 grādiem, bet naktī austrumu rajonos pazemināsies un būs no 0 grādiem līdz plus 3 grādiem, tomēr piekrastē temperatūra būs augstāka.

Perioda lielāko daļu pūtīs rietumu, dienvidrietumu vējš, tikai trešdien un ceturtdien vējš iegriezīsies no ziemeļrietumiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!