Foto: LETA

Nākamnedēļ plānots izsludināt jaunu konkursu Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) vadītāja amatam, trešdien prokuroru gada sanāksmē pastāstīja premjerministrs Māris Kučinskis, paužot cerību, ka tajā varētu startēt arī kāds no prokuratūras.

Viņš atgādināja, ka tas būs pirmais šāds konkurss pēc tam, kad likumdošanas ceļā ir paplašināts iespējamais pretendentu loks uz šo posteni.

"Tā nav prasību samazināšana, bet gan konkurences palielināšana, jo tagad uz šo amatu varēs pretendēt vairāk ambiciozu profesionāļu, nekā tas bija iepriekš. Būšu atklāts – ļoti ceru, ka arī jūsu vidē ir zinoši cilvēki, kuri varētu saistīt savu profesionālo karjeru ar korupcijas apkarošanas dienesta vadīšanu," sacīja Kučinskis.

Jau ziņots, ka iepriekš bez rezultātiem beidzās konkurss uz KNAB priekšnieka amatu, tāpēc Saeima pieņēma grozījumus likumā. Tika nolemts, ka uz KNAB priekšnieka amatu varēs pretendēt arī tie, kuriem nav vismaz triju gadu pieredze vadošā amatā.

Iepriekš konkursā tika saņemti desmit pieteikumi. Speciāli izveidota komisija atzina, ka neviens pretendentiem nav virzāms uz konkursa otro kārtu. Konkursā piedalījās arī bijušais KNAB vadītājs Jaroslavs Streļčenoks.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!