Foto: RIA Novosti/Scanpix
Nākamnedēļ no Polijas ražotāja Nacionālais veselības dienests (NVD) saņems 550 bērnu tuberkulozes devas, pastāstīja NVD pārstāve Māra Āboliņa.

Savukārt maijā Zviedrijā bāzētais izplatītājs Latvijai piegādāts Japānā ražotās tuberkulozes vakcīnas, kuru pietiks pusgadam, stāstīja NVD pārstāve.

Tāpat jūnijā plānots iepirkt vakcīnas no Dānijas ražotāja, kurš iepriekš uz laiku tehnisku iemeslu dēļ pārtrauca ražošanu. No šī ražotāja NVD plāno piepirkt vakcīnu devas, kas pietiktu gadam.

Jau vēstīts, ka tuvākajā laikā Eiropas Savienībā (ES) un arī Latvijā nebūs pieejamas vakcīnas pret tuberkulozi. Kā skaidro Slimību profilakses un kontroles centrā (SPKC), tuberkulozes vakcīnas ražotājam Dānijā "Statens Serum Institut" ir radušās tehniskas problēmas ražošanas procesā un institūts nespēj nodrošināt vakcīnas pret tuberkulozi ražošanu un piegādi ES un arī Latvijā. Šobrīd ES nav pieejama cita reģistrēta vakcīna pret tuberkulozi.

Veselības ministrija, NVD un Zāļu valsts aģentūra dara visu iespējamo, lai risinātu jautājumu par vakcīnas nodrošinājumu Latvijā līdz ražošanas atjaunošanai "Statens Serum Institut" vakcīnu ražotnē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!