Foto: AP/Scanpix/LETA

Nākamnedēļ no 21. līdz 23. jūlijam vizītē Latvijā uzturēsies ANO Ģenerālās asamblejas 76. sesijas prezidents un Maldīvijas ārlietu ministrs Abdulla Šahids, lai pārrunātu aktuālos ANO un reģionālos jautājumus, portālu "Delfi" informēja Ārlietu ministrijā.

Šī būs pirmā ANO Ģenerālās asamblejas prezidenta vizīte Latvijā, kas tai piešķir īpašu nozīmīgumu, norāda ministrijā.

Plānots, ka vizītes laikā tiks spriests par globālo drošības situāciju, Krievijas kara Ukrainā starptautisko ietekmi, ilgtspējīgas attīstības un klimata jautājumus, kā arī Latvijas un Maldīvijas divpusējām attiecībām.

Vizītē paredzētas tikšanās ar Latvijas augstākajām amatpersonām, Rīgas domes priekšsēdētāju, kā arī Ukrainas bēgļu centra apmeklējums un vizīte Rīgas Tehniskajā universitātē.

Šahids piedalīsies Latvijas Ārpolitikas institūta, Ārlietu ministrijas un Latvijas Nacionālās bibliotēkas kopīgi organizētā apaļā galda diskusijā par ilgtspējīgas attīstības mērķu sasniegšanu globālo ģeopolitisko izaicinājumu laikā.

Ģenerālajā asamblejā kā galvenajā ANO lēmējinstitūcijā ir pārstāvētas visas 193 ANO dalībvalstis.

Ģenerālās asamblejas sesijas ik gadu sākas septembrī un ilgst gadu. Sesijas sākumā Ģenerālā asambleja ievēlē jaunu prezidentu reģionu rotācijas kārtībā. Pārstāvot Āzijas valstu reģionu, Šahids kļuva par 76. sesijas prezidentu 2021. gada septembrī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!