Šonedēļ ziema pamazām atkāpsies un Latvijā atgriezīsies pavasarīgāki laika apstākļi, bet nākamās nedēļas vidū gaiss Latvijas dienvidu rajonos, pēc pašreizējām prognozēm, varētu iesilt līdz pat +20 grādiem.
Kā informēja Latvijas Hidrometeoroloģijas aģentūrā, ceturtdien laiks Latvijā vēl būs pavēss - gaisa temperatūra no +1 grāda Ziemeļvidzemē līdz +6 grādiem rietumu un centrālajos rajonos. Ievērojami nokrišņi nav gaidāmi, uzspīdēs arī saulīte.

Naktī uz piektdienu neliels lietus gaidāms Kurzemē, citviet bez nokrišņiem. Gaisa temperatūra no +4 grādiem Kurzemē līdz nullei Vidzemē, Rīgā - +2 grādi.

Piektdien gaidāms jau mērens lietus. Dienas pirmajā pusē līs tikai Kurzemē, bet vakarpusē jau visā Latvijas teritorijā. Pūtīs stiprs dienvidaustrumu vējš, kura ātrums brāzmās austrumu rajonos sasniegs 20 metrus sekundē.

Tomēr laiks Latvijas lielākajā daļā būs salīdzinoši silts un gaisa temperatūra austrumu rajonos paaugstināsies līdz +11 grādiem, Rīgā - līdz +8 grādiem. Vēsāks laiks būs Kurzemē.

Paredzams, ka naktī uz sestdienu gaisa temperatūra visā Latvijā būs virs nulles, bet dienā gaiss Zemgalē un Latgalē iesils līdz +10,+12 grādiem, citviet Latvijā būs par pāris grādiem vēsāks. Gaidāms arī neliels lietus.

Svētdien kļūs vēl siltāks, gaisa temperatūra visā Latvijā būs no +8 līdz +13 grādiem, dienvidu rajonos līdz pat +15 grādiem. Ievērojami nokrišņi nav gaidāmi, pūtīs lēns vējš.

Nākamās nedēļas pirmajā pusē laika apstākļus Latvijā, pēc pašreizējām prognozēm, noteiks anticiklons, tāpēc bieži spīdēs saule, pūtīs lēns vējš un būs ļoti silts. Otrdien un trešdien gaisa temperatūra dienvidu rajonos var paaugstināties līdz pat +20 grādiem.

Pagaidām nav skaidrības par gaidāmajiem laika apstākļiem nākamās nedēļas otrajā pusē. Iespējams, ka atkal kļūs vēsāks, jo Latvijai var pietuvoties ciklons, kas atnestu lietu un, iespējams, arī slapju sniegu. Laika prognoze nākamajai nedēļai drīzumā tiks precizēta, norāda sinoptiķi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!