Foto: EPA/Scanpix/LETA

Ņemot vērā cilvēku lielo interesi par iespēju pieteikties vakcīnas pret Covid-19 saņemšanai, nākamās nedēļas sākumā varētu tikt paziņots, ka šī pieteikšanās nu ir atklāta un to iespējams izdarīt vienē "manavakcina.lv", medijiem ceturtdien atklāja veselības ministrs Daniels Pavļuts (AP).

Jau ceturtdien no rīta, kad tika testēta vietne "manavakcina.lv", pirmie, naskākie vakcinēties gribētāji stundas laikā bija paspējuši iesniegt savus datus un pieteikties. Kā medijiem atklāja Pavļuts, stundas laikā tie bija ap 700 cilvēku.

"Centīsimies pieteikties gribētāju pacietību ilgāk nepārbaudīt," piebilda ministrs.

Viņš skaidroja, ka dati, kas tika iesniegti laikā, kad vietne atradās testa versijā, netiks izmantoti, bet tie cilvēki, kas paspējuši pieteikties, tiks atsevišķi informēti, lai piesakās vēlreiz, kad vietne tiks oficiāli atklāta.

Atbildot uz jautājumu, kā tiks organizēta pieteikšanas rindā uz vakcināciju cilvēkiem, kuriem nav pieejams internets, Pavļuts skaidroja, ka tiks nodrošināta iespēja pieteikties arī telefoniski.

Tāpat viņš piemetināja, ka agrīnā pieteikšanās saņemt Covid-19 vakcīnu nenozīmēs, ka tādā veidā varēs apiet prioritāri paredzēto sabiedrības grupu vakcināciju. Tā varētu piešķirt prioritāti tikai savas vecuma grupas ietvaros, kad pienāks tās kārta saņemt poti.


Jau ziņots, ka vakcinēties gribētāju agrīnai reģistrācijai tiks izveidota vietne "manavakcina.lv", tomēr tā vēl nav atvērta, un par tās atvēršanas laiku tiks publiski ziņots, mikroblogošanas vietnē "Twitter" ziņoja Slimību profilakses un kontroles centrs (SPKC).

Šī vietne ir plānota kā rīks, kas palīdzēs iedzīvotājiem pieteikties agrīnajai reģistrācijai vakcinēšanai pret Covid-19, tā liecina ceturtdien valdības sēdei iesniegtais uzlabotais vakcinēšanas pret Covid-19 plāns.

Jau ziņots, ka ceturtdienas, 28. janvāra, Ministru kabineta sēdē izvērtēšanai iesniegtais ziņojums detalizētāk apraksta vakcinācijas sistēmas ieviešanas aktivitātes un paredzētos risinājumus. Tajā ir aprakstīta vienotās vakcinēšanas organizācija un vadība, vakcīnu piegāžu kapacitāte, vakcinācijas iestāžu kapacitāte, vakcīnu loģistikas kapacitāte, komunikācija ar sabiedrību, IT risinājums vakcinācijas procesa pārvaldībai, kā arī sadarbība vakcinācijas plāna īstenošanā.

Paredzams, ka optimistiskākajā scenārijā, ņemot vērā vakcīnu pret Covid-19 reģistrācijas grafiku un ražotāju aplēses par piegādēm, apmēram 70% no visiem Latvijas pieaugušajiem iedzīvotājiem varētu tikt vakcinēti līdz jūlija beigām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!