Foto: Latvijas Studentu apvienība
Piektdien, 8. martā, Rīgas Tehniskās universitātes Arhitektūras fakultātē norisinājās Nākotnes Studiju forums 2019: Rītdienas akadēmiskā sabiedrība. Forumā notiekošajam bija iespējams sekot līdzi tiešraidē portālā "Delfi".

Šis bija trešais Latvijas Studentu apvienības rīkotais forums, kurā vienuviet pulcējas augstākās izglītības veidotāji – politiķi, augstskolu vadītāji, mācībspēki, studējošie un darba devēji –, lai kopīgi aplūkotu un diskutētu par nākotnes akadēmisko sabiedrību un tās izaicinājumiem.

Pulksten 10 forumu ar vieslekciju "Tehnoloģiju un nākotnes augstākās izglītības mijiedarbība" atklāja viesis no Lielbritānijas – Ross Rentons, kas ir prorektora vietnieks Vorčesteras Universitātē (University of Worcester) Apvienotajā Karalistē. Rentona ikdienas darbs starp daudziem citiem pienākumiem iekļauj rūpes par izcilas studiju pieredzes nodrošināšanu. Rentons par izcilu darbu ar studentiem nominēts "THE Awards 2018" balvai, kas apbalvo pasaules labākās universitātes un to darbiniekus. Viņš regulāri sniedz lekcijas par augstākās izglītības nākotni, tostarp uzstājoties TEDxMalvern.

Foruma centrālā aktivitāte bija četras debates, kurās tika aplūkoti aspekti, kas jāņem vērā katram akadēmiskajā darbībā iesaistītajam, lai nākotnes augstskolas un to akadēmiskā sabiedrība būtu gatava izaicinājumiem. Viedokli izteica akadēmiskās vides pārstāvji – mācībspēki, zinātnieki un dažādu augstskolu vai zinātnisko institūtu struktūrvienību vadītāji.


Forumu organizē Latvijas Studentu apvienība sadarbībā ar Latvijas Rektoru padomi, Latvijas Jauno zinātnieku apvienību, British Council pārstāvniecību Latvijā un Rīgas Tehnisko universitāti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!