Zemākā gaisa temperatūra Latvijā reģistrēta nakts sākumā Latgalē, kur termometra stabiņš daudzviet noslīdēja līdz -6 grādiem, bet Daugavpils novērojumu stacijā tika reģistrēti -7,2 grādi, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra un uzņēmuma "Latvijas Valsts ceļi" informācija.

Vēlāk, debesīm apmācoties, gaisa temperatūra šeit nedaudz paaugstinājās un trešdienas rītā Latgalē nav aukstāks par -4..-5 grādiem. Citviet valstī ir -1..-3 grādi, Rīgas centrā - nulle grādu.

Debesis klāj mākoņu sega, būtisku nokrišņu nav. Daudzviet ir dūmaka, vietām Kurzemē un Zemgales rietumos - migla ar redzamību 300-1000 metru. Pūš lēns vējš vai vēja nav.

Rīgā apmācies laiks, vēja tikpat kā nav, gaisa temperatūra 0..-1 grāds.

Vietām Norvēģijas un Zviedrijas kalnu apgabalos gaisa temperatūra pazeminājusies līdz -26..-27 grādiem, bet Zviedrijas galvaspilsētā Stokholmā un Somijas galvaspilsētā Helsinkos ir 0..+1 grāds.

Maksimālā gaisa temperatūra otrdien Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra novērojumu tīklā bija no -0,7 grādiem Daugavpilī līdz +5,1 grādam Ventspilī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!