Foto: F64

Naktī uz otrdienu, pulksten 3.21 Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēma izsaukumu uz Dobeles novada Bēnes pagastu. Degot mājai, bojā gājuši divi cilvēki, portālu "Delfi" informēja glābšanas dienestā.

Ierodoties notikuma vietā, ugunsdzēsēji konstatēja, ka dzīvoklī izveidojies spēcīgs sadūmojums. Pārmeklējot telpas, glābēji atrada un iznesa divus cilvēkus, kuriem Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) mediķi konstatēja nāvi. No pirmā stāva dzīvokļiem glābēji evakuēja četrus cilvēkus. Otrdienas rītā turpinās konstrukciju jaukšanas un dzēšanas darbi.

Pirmdien VUGD saņēma izsaukumu uz Jūrkalnes ielu Rīgā, kur deviņstāvu dzīvojamās mājas sestā stāva dzīvoklī ar atklātu liesmu dega sadzīves mantas un mēbeles 40 kvadrātmetru platībā.

Ugunsdzēsēji no ēkas sestā un septītā stāva ar glābšanas masku palīdzību caur sadūmoto vidi izveda un tādejādi izglāba trīs cilvēkus, kuri nodoti NMPD mediķiem. Vēl 33 cilvēki evakuēti, no kuriem 23 evakuēja glābēji, bet desmit evakuējās paši saviem spēkiem. Pulksten 11.30 ugunsgrēka izplatīšanās ierobežota un sestā un augstāku stāvu dzīvokļu pārbaude pabeigta. Dzēšanas un glābšanas darbos piedalījās 30 glābēji. Darbs notikuma vietā noslēdzās pulksten 13.43.

Tāpat ugunsdzēsēji steidzās uz Ropažu novada Garkalnes pagastu, kur divstāvu dzīvojamās mājas pagrabstāvā dega granulas, kas bija novietotas pārāk tuvu apkures katlam. Pirms VUGD ierašanas no mājas evakuējās viens cilvēks.

Pēc pusnakts ugunsdzēsēji steidzās uz Valmieras novada Strenčiem, kur divstāvu dzīvojamās mājas otrajā stāvā dega starpsiena un starpstāvu pārsegums. Pirms VUGD ierašanās no ēkas evakuējās viens cilvēks.

7. februāra rītā VUGD saņēma izsaukumu uz Krāslavas novada Konstantinovas pagastu, kur bija noticis ceļu satiksmes negadījums, kura rezultātā vieglā automašīna bija nobraukusi no ceļa braucamās daļas. Cilvēks, kas atradās automašīnā, saviem spēkiem nevarēja no tās izkļūt. Glābēji, izmantojot vinču, automašīnu izvilka uz brauktuves un atbrīvoja automašīnā iesprostoto cilvēku. Cilvēks tika nodots Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta mediķiem.
Aizvadītajā diennaktī glābēji steidzās uz izsaukumiem, kuros dega siltumizolācijas materiāls, starpsiena, sadzīves mantas, malka, kravas automašīna, vieglā automašīna un piecos gadījumos atkritumi.

Kopumā VUGD saņēma 30 izsaukumus – 15 uz ugunsgrēku dzēšanu, 12 uz glābšanas darbiem, bet trīs izsaukumi bija maldinājumi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!