Foto: DELFI

Naktī uz otrdienu Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēma izsaukumu uz Kuldīgas novada Gudenieku pagastu, kur ugunsgrēks izcēlies dzīvojamā mājā. Ugunsgrēkā cieta viens cilvēks, kuru glābēji nodeva mediķiem, portālu "Delfi" informēja dienesta pārstāve Ilze Dāme-Birziņa.

Ierodoties notikuma vietā, ugunsdzēsēji glābēji konstatēja, ka deg vienstāvu dzīvojamā māja un tai ir iebrucis jumts.

Pirms VUGD ierašanās no ēkas evakuējās viens cilvēks, kurš nodots Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) mediķiem.

Pusseptiņos no rīta ugunsgrēks likvidēts.

Pirmdienas pievakarē ugunsdzēsēji steidzās uz Bauskas novada Īslīces pagastu, kur ugunsgrēks bija izcēlies dzīvojamā mājā. Ierodoties notikuma vietā konstatēts, ka no vienstāvu dzīvojamās mājas logiem nāk liesmas un tā deg 150 kvadrātmetru platībā.

Veicot ugunsgrēka dzēšanas darbus, ugunsdzēsējs guva savainojumu, bet pēc NMPD mediķu apskates, darbu notikuma vietā turpināja.

Neilgi pēc deviņiem vakarā šis paaugstinātās bīstamības ugunsgrēks likvidēts.

Tāpat pirmdien saņemts izsaukums uz Valkas ielu Rīgā, kur noticis ceļu satiksmes negadījums. Glābēji konstatēja, ka notikusi trīs vieglo automašīnu sadursme.

Līdz NMPD mediķu ierašanās brīdim, ugunsdzēsēji cilvēkam, kurš atradās bezsamaņā, sniedza pirmo palīdzību.

Tika sakārtota ceļa braucamā daļa un VUGD darbu notikuma vietā pabeidza.

Pagājušajā diennaktī ugunsdzēsēji steidzās arī uz izsaukumiem, kuros dega atkritumi, zaru kaudze, sadzīves mantas, koka stumbrs, kūla, meža zemsedze, lampas transformators, elektrības sadales skapis, kravas automašīna, divas vieglās automašīnas, trīs šķūņi, divas saimniecības ēkas, pirts un divos gadījumos bez uzraudzības atstāts piededzis ēdiens.

Kopumā aizvadītajā diennaktī VUGD saņēma 62 izsaukumus – 35 uz ugunsgrēku dzēšanu, no kuriem četri bija kūlas un viens meža ugunsgrēks, 17 uz glābšanas darbiem, bet desmit izsaukumi bija maldinājumi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!