Foto: LETA

Naktī uz piektdienu Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) glābēji steidzās uz izsaukumu Jūrmalā. Veicot dzēšanas darbus dārza mājā, glābēji atrada trīs bojāgājušos, portālu "Delfi" informēja VUGD pārstāve Agrita Vītola.

VUGD izsaukumu saņēma pulksten 22.37, un saskaņā ar sākotnējo informāciju dega dzīvojamā māja. Ierodoties notikuma vietā, tika konstatēts, ka ar atklātu liesmu deg dārza māja pilnā platībā. Pulksten 01.37 ugunsgrēks tika likvidēts. Ugunsgrēka izcelšanās iemeslus noskaidros Valsts policija.

Aizvadītajā diennaktī dzēsts 21 kūlas ugunsgrēks, no kuriem platības ziņā lielākais reģistrēts Jelgavā, kur sausā zāle dega 7,3 hektāru platībā. Kūlas ugunsgrēku dedzināšanas rezultātā ceturtdien dega arī divi šķūņi, dārza māja un neapsaimniekota ēka. Šogad Latvijā kopumā dzēsti jau 311 kūlas ugunsgrēki.

Aizvadītajā diennaktī ugunsdzēsēji steidzās arī uz izsaukumiem, kur dega neapsaimniekota ēka, dārza mājas, balkona grīda, ielas apgaismes lampa, malka, piededzis ēdiens, divos gadījumos vieglās automašīnas, trīs gadījumos atkritumi konteineros, četros gadījumos – sodrēji dzīvojamo māju dūmvados.

Ceturtdien Rīgā glābēji no Daugavas izcēla vienu bojāgājušu cilvēku un nodeva Valsts policijas darbiniekiem.

Kopumā pagājušajā diennaktī VUGD saņēma 70 izsaukumus – 43 uz ugunsgrēku dzēšanu, tai skaitā vienu meža ugunsgrēka dzēšanu, 18 uz glābšanas darbiem, bet deviņi izsaukumi bija maldinājumi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!