Foto: LETA

Naktī uz pirmdienu Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) likvidējis paaugstinātas bīstamības ugunsgrēku Siguldā, portāls "Delfi" uzzināja dienestā.

Svētdien pulksten 23.51 ugunsdzēsēji glābēji steidzās uz izsaukumu Siguldā, kur ar atklātu liesmu dega neapsaimniekota divstāvu ēka 208 kvadrātmetru platībā. Pulksten 03.38 šis paaugstinātas bīstamības ugunsgrēks tika likvidēts.

Pulksten 22.36 VUGD saņēma izsaukumu uz Daudzeses ielu Rīgā, kur divstāvu ēkā dega starpstāvu pārsegums un siena 9 kvadrātmetru platībā. Pirms VUGD ierašanas no ēkas evakuējās trīs cilvēki, ugunsdzēsēji glābēji evakuēja vēl trīs cilvēkus un izglāba vienu cilvēku. Pulksten 00.18 VUGD darbu notikuma vietā pabeidza.

Pulksten 20.58 tika saņemts izsaukums Sedā, kur dega vienstāva māja ar izbūvētu mansardu 500 kvadrātmetru platībā. Pirms VUGD ierašanās no ēkas bija evakuējušies četri cilvēki. Pulksten 00.03 ugunsgrēks lokalizēts un patlaban turpinās tā dzēšana.

Pulksten 08.44 ugunsdzēsēji glābēji steidzās uz izsaukumu Kuldīgas novada Rudbāržu pagastā, kur divstāvu ēkas pirmā stāva dzīvoklī dega sadzīves priekšmeti 20 kvadrātmetru platībā. Pirms VUGD ierašanās no ēkas bija evakuējies viens cilvēks, kuršu bija cietis un tika nodots Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) mediķiem. Pulksten 09.57 ugunsgrēks likvidēts.

Aizvadītajās brīvdienās VUGD saņēma 134 izsaukumus – 40 uz ugunsgrēku dzēšanu, 68 uz glābšanas darbiem, bet 26 izsaukumi bija maldinājumi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!