Foto: F64

Pirmdien pēc pulksten trijiem naktī ugunsdzēsēji saņēma izsaukumu uz Lokomotīves ielu Rīgā, kur ugunsgrēks bija izcēlies piecstāvu dzīvojamā mājā. No ugunsnelaimes izglābts viens cilvēks, portālu "Delfi" informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) pārstāve Ilze Dāme-Birziņa.

Ierodoties notikuma vietā, glābēji konstatēja, ka kāpņu telpā deg notekūdeņu šahta, apdares materiāli un dzīvokļa ārdurvis. No dzīvokļa, kuram dega ārdurvis, ar glābšanas maskas palīdzību ugunsdzēsēji izglāba vienu cilvēku, līdztekus no blakus esošā dzīvokļa viens cilvēks evakuējās saviem spēkiem. Neilgi pirms pulksten 5 rītā glābšanas darbi noslēgušies.

Sestdienas rītā saņemts izsaukums uz Cēsu novada Priekuļiem, kur trīsstāvu dzīvojamā mājā jūtami dūmi, un nostrādājis dūmu detektors. Notikuma vietā konstatēts, ka pirmā stāva dzīvoklī deg dīvāns. Pirms VUGD ierašanās no pirmā stāva balkona izglābts cilvēks, kurš nodots Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) mediķiem, bet vēl seši cilvēki evakuējās saviem spēkiem.

Piektdienas vakarā VUGD saņēma izsaukumu uz Smiltenes novada Trapenes pagastu, kur uz cilvēka dega apģērbs. Degošais apģērbs apdzēsts pirms VUGD ierašanās un cilvēks nodots NMPD mediķiem.

Tāpat glābēji steidzās uz Kuldīgas novada Pelču pagastu, kur noticis ceļu satiksmes negadījums. Notikuma vietā konstatēts, ka avarējusi vieglā automašīna. Ugunsdzēsēji no automašīnas izcēla vienu cilvēku, kuru nodeva mediķiem.

Ap pusdienlaiku saņemts izsaukums uz Smiltenes novada Launkalnes pagastu, kur noticis ceļu satiksmes negadījums. Notikuma vietā konstatēts, ka notikusi smagās un vieglās automašīnas sadursme. No vieglās automašīnas, ar hidraulisko instrumentu palīdzību, ugunsdzēsēji glābēji atbrīvoja vienu cilvēku, otrs cilvēks bija izkļuvis no automašīnas saviem spēkiem. Abi cilvēki nodoti NMPD mediķiem.

Portāls "Delfi" jau vēstīja, ka sestdien ugunsdzēsēji glābēji 11. novembra krastmalā Rīgā no Daugavas un Vēja ielā Ādažos no Vējupes izcēla bojāgājušus cilvēkus, kurus nodeva Valsts policijas darbiniekiem.

Pagājušajā nedēļas nogalē glābēji steidzās arī uz izsaukumiem, kuros dega atkritumi, sausā zāle, sadzīves mantas, zaru kaudze, skaidas, septiņas vieglās automašīnas, kravas automašīna, traktortehnika, divas pirtis, dārza māja, saimniecības ēka un piecos gadījumos bez uzraudzības atstāts piededzis ēdiens.

Kopumā VUGD saņēma 121 izsaukumu – 40 uz ugunsgrēku dzēšanu, 60 uz glābšanas darbiem, bet 21 izsaukums bija maldinājums.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!