Foto: AFP/Scanpix/LETA

Naktī uz pirmdienu, neilgi pirms vieniem naktī, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) steidzās dzēst ugunsgrēku Dienvidkurzemes novadā, kur bojā gāja viens cilvēks, portāls "Delfi" uzzināja dienestā.

Ierodoties notikuma vietā, glābēji konstatēja, ka divstāvu daudzdzīvokļu ēkas pirmajā stāvā deg dzīvoklis pilnā platībā. Ugunsdzēsēji no dzīvokļa iznesa cilvēku, kuram Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) mediķi konstatēja nāvi.

Pirms VUGD ierašanās no ēkas evakuējās četri cilvēki. Darbs notikuma vietā noslēdzās ap trijiem naktī.

Svētdien VUGD saņēma izsaukumu uz Ezera ielu Liepājā, kur trīsstāvu dzīvojamās mājas pirmā stāva dzīvoklī dega atkritumi un briketes. Ugunsgrēks, visticamāk, izcēlās, jo krāsns durvis bija atstātas vaļā, norāda dienestā.

Ugunsdzēsēji no piedūmotā dzīvokļa izglāba vienu cilvēku, kuru nodeva NMPD mediķiem. Vēl četri cilvēki no ēkas evakuējās pirms ugunsdzēsēju ierašanās.

Tāpat glābēji steidzās uz Stacijas ielu Jelgavā, kur piecstāvu dzīvojamā mājā ir izveidojies sadūmojums. Pārmeklējot ēku, ugunsdzēsēji konstatēja, ka ēkas pirmā stāva dzīvoklī deg sadzīves mantas. VUGD no degošā dzīvokļa izglāba vienu cilvēku, kurš nodots mediķiem.

Naktī uz svētdienu dienestā tika saņemts izsaukums uz Barona ielu Rēzeknē, kur ar atklātu liesmu dega vienstāva dzīvojamā koka māja. Pirms VUGD ierašanās no mājas evakuējās viens cilvēks, bet otru cilvēku glābēji atrada, pārmeklējot ēku, un nodeva NMPD mediķiem.

Savukārt sestdien VUGD saņēma izsaukumu uz Tukuma novada Tumes pagastu, kur dega vienstāva saimniecības ēka ar piebūvi, koka darbnīca, garāžas jumts un dzīvojamās mājas fasāde. No dzīvojamās ēkas pirms VUGD ierašanās bija evakuējies viens cilvēks, bet otru evakuēja ugunsdzēsēji.

Glābējiem izdevās no liesmām nosargāt dzīvojamo māju. Notikuma vietā strādāja arī Jaunpils un Smārdes brīvprātīgie ugunsdzēsēji.

Pusnaktī tika saņemts izsaukums uz Ludzas novada Pušmucovas pagastu, kur trīsstāvu dzīvojamā mājā pie apkures katla dega dvielis. Ugunsgrēks tika likvidēts pirms VUGD ierašanās. Notikumā viens cilvēks nodots mediķiem.

Piektdienas vakarā VUGD saņēma izsaukumu uz Meža ielu Tukumā, kur daudzdzīvokļu ēkā virtuvē uz plīts bija piededzis bez uzraudzības atstāts ēdiens. No dzīvokļa, kurā izcēlās ugunsgrēks, tika izglābts viens cilvēks, kurš tika nodots NMPD mediķiem.

Tāpat glābēji saņēma izsaukumu uz Talsu novada Strazdes pagastu, kur noticis ceļu satiksmes negadījums un automašīnās atrodas cilvēki. VUGD darbinieki no automašīnas izglāba divus cilvēkus, kuri notikumā bija cietuši un nodeva NMPD.

Piektdien vakarā glābēji palīdzēja cilvēkam, kurš bija apmaldījies mežā Ogres novada Suntažu pagastā. Izmantojot VUGD autocisternu skaņas un gaismas signālus, tika norādīts pareizais virziens izejai no meža.

Kopumā aizvadītajās trijās diennaktīs glābšanas dienests saņēma 151 izsaukumu – 47 uz ugunsgrēku dzēšanu, tai skaitā divus uz meža ugunsgrēkiem, 72 uz glābšanas darbiem, bet 32 izsaukumi bija maldinājumi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!