Foto: DELFI Aculiecinieks
Pagājušajā naktī daudzviet Kurzemē bija pērkona lietusgāzes, nokrišņu daudzums Ventspilī sasniedza 50 milimetru, kas ir aptuveni 80 procentu no visa mēneša normas, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra (LVĢMC) informācija.

Ventspili arī iepriekš jūlijā skāra stipras lietusgāzes, mēneša kopējais nokrišņu daudzums nu jau ir 127 milimetri jeb aptuveni 200 procentu no ilggadējā vidējā rādītāja.

Trešdienas vakarā daļu Zemgales un Vidzemes rietumus no dienvidiem šķērsoja spēcīgs negaiss, kas nesa intensīvu zibeņošanu un lietusgāzes, dažviet arī krusu un vētru. Savukārt Kurzemē gan trešdienas vakarā, gan naktī uz ceturtdienu veidojās daudzi negaisa mākoņi un stipras lietusgāzes.

Pēc negaisiem bez elektrības vēl ir nepilns tūkstotis "Latvenergo" klientu vietām valsts rietumu un centrālajā daļā, liecina elektroapgādes atslēgumu karte kompānijas mājaslapā.

Ceturtdienas rītā lietusgāzes Latviju ir pametušas, lielu nokrišņu vairs nav, mākoņi daļēji klāj debesis. Rīts ir ļoti silts - gaisa temperatūra plkst.5.30 saskaņā ar uzņēmuma "Latvijas Valsts ceļi" datiem visā valstī bija +19 līdz +22 grādi.

Pūš lēns līdz mērens austrumu, dienvidaustrumu vējš, Kurzemes rietumos - ziemeļaustrumu vējš, Ventspilī tā ātrums brāzmās sasniedza 13 metru sekundē.

Rīgā daļēji apmācies laiks, pūš austrumu vējš 2-5 metri sekundē. Gaisa temperatūra agrā rītā ir +21..+22 grādi.

Maksimālā gaisa temperatūra trešdien LVĢMC novērojumu tīklā bija no +21,1 grāda Saldū līdz +29,4 grādiem Daugavpilī, Rīgā +24,4 grādi.

Augstākā gaisa temperatūra Eiropā trešdien reģistrēta Grieķijā un Krievijas dienvidos pie Kazahstānas robežas, kur gaiss sakarsa attiecīgi līdz +41 un +42 grādiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!