Foto: DELFI

Interneta platformā "Ziedot.lv" aizvadītās nakts laikā saziedoti jau 42 607 eiro pieminekļa Pārdaugavā nojaukšanai, liecina aktuālā informācija ceturtdienas rītā ap pulksten 8.50.

11. maija pievakarē "Ziedot.lv" platformā tika uzsākta ziedojumu vākšana Pārdaugavā, Uzvaras parkā, esošā pieminekļa nojaukšanai.

"Simboliem ir nozīme. Piemineklis Uzvaras laukumā ir simbols, kas pamatnācijai atgādina par represijām, zaudētām dzīvēm un valsts okupāciju. Mēs nedrīkstam noskatīties uz agresiju, mēs nevaram to pieļaut savās mājās, Latvijas galvaspilsētā. Laikā, kad Ukraina cīnās par savas valsts neatkarību un atvaira brutālu Krievijas iebrukumu, nekādas provokācijas un naida kurināšana Latvijā nav pieņemama," norāda "Ziedot.lv".

Jau ziņots, ka Valsts policijas priekšnieks Armands Ruks trešdien izdevis rīkojumu, ar kuru līdz 31. augustam liegta piekļuve Uzvaras parkā esošajam piemiņas kompleksam.

Lēmumā norādīts, ka VP ir valsts pārvaldes iestāde, kuras funkcija ir aizsargāt personas un sabiedrību no publiskās drošības un kārtības apdraudējumiem.

Portāls "Delfi" jau vēstīja, ka arī otrdien, 10. maijā, pie pieminekļa Pārdaugavā cilvēki devās nolikt ziedus. Iepriekšējā dienā noliktie ziedi bija jau novākti.

Cilvēki pulcējās, skandēja Padomju dziesmas, taču vakarā ap pulksten 22.30 policijas Speciālo uzdevumu bataljonam izdevies izklīdināt sanākušos.

Par notikušo premjers Krišjānis Kariņš (JV) pieprasījis iekšlietu ministres Marijas Golubevas (AP) paskaidrojumus. Golubeva gan trešdienas rītā paziņojusi, ka demisionēt negrasās. Vienlaikus viņa atzina, ka Valsts policijas reakcija uz notiekošo otrdien Pārdaugavas pieminekļa pakājē varēja būt ātrāka.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!