Foto: LETA

Uzņēmums "Prana Property", kam pieder nams Priedaines ielā 20 pie Zolitūdes traģēdijas notikuma vietas, cer no Rīgas domes (RD) saņemt "godīgu piedāvājumu" par ēku, portālu "Delfi" informēja uzņēmuma pārstāvis Jānis Basevičs.

"Prana Property" valdes loceklis Rauls Keskila (attēlā augstāk), kurš vakar noraidīja RD piedāvājumu Priedaines ielas 20 ēku pārdot par aptuveni 200 tūkstošiem eiro, skaidroja, ka vēlas no pašvaldības saņemt "godīgu piedāvājumu" vai īpašuma apmaiņu.

"Pirmais piedāvājums no Rīgas domes bija pārdot šo īpašumu par 200 000 eiro. Diemžēl šo piedāvājumu nevaram pieņemt, jo tas ir daudzkārt zemāks par īpašuma tirgus vērtību. Tajā esam ieguldījuši jau vairāk nekā 4,1 miljonu eiro," komentēja Keskila, kurš ēku no SIA "Homburg Zolitūde" pērn iegādājās par 3,9 miljoniem eiro.

"Mēs saprotam emocionālos iemeslus, kas padara ēkas celtniecības pabeigšanu un teritorijas sakārtošanu ļoti sarežģītu, tāpēc mēs esam atvērti tālākām sarunām un gaidīsim reālistisku piedāvājumu, kas būtu godīgs un pieņemams," sacīja Keskila, piebilstot, ka pagaidām "Prana Property" no RD nav saņēmusi nevienu īpašuma maiņas piedāvājumu.

Vēstīts, ka otrdien, 6. novembrī, izgāzās RD mēģinājums ēku nopirkt par aptuveni 200 tūkstošiem eiro. Pašvaldība atsakās iegādei atvēlēt lielāku summu, jo ēku ir paredzēts nojaukt.

Nākamā RD un "Prana Property" tikšanās gaidāma 16. novembrī, kad Vidi degradējošo būvju komisija lems par paaugstinātas nekustamā īpašuma nodokļa likmes piemērošanu uzņēmumam piederošajam īpašumam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!