Latvijas namīpašnieku asociācija rosina dot īpašniekiem tiesības noteikt to, kādi apakšīrnieki mitināsies pašvaldībām izīrētos dzīvokļos. Namīpašnieki negrib savā īpašumā redzēt mitināmies maznodrošinātos vai alkoholiķus, kas nevar uzturēt dzīvojamo platību kārtībā.
Kā informēja Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrijas Komunikāciju nodaļa, šādu priekšlikumu asociācijas viceprezidents Dmitrijs Trofimovs izteicis darba grupā, kura apsprieda Ministru kabineta noteikumus par kārtību, kādā pašvaldības iegūst lietojumā dzīvojamās telpas.

Noteikumi paredz noteikt kārtību, kādā pašvaldības vienojas ar dzīvojamo platību īpašniekiem par neizīrētu dzīvojamo māju vai atsevišķu neizīrētu dzīvojamo telpu nodošanu pašvaldības lietojumā, kā arī izvēlas atbilstošākos dzīvojamo platību īpašnieku piedāvājumus.

Trofimovs gan portālam “Delfi” sacīja, ka viņa teiktais nav pareizi saprasts, jo namīpašnieki ir gatavi izīrēt dzīvojamo platību mazturīgajiem rīdziniekiem, taču gribētu, “lai vismaz būtu iespēja novērtēt, cik “adekvāti” ir īrnieki”.

Kā piemēru viņš minēja gadījumu Dreiliņos, kur alkoholiķa dēļ mājā izcelies ugunsgrēks. “mēs negribētu izīrēt dzīvojamās platības neadekvātiem iemītniekiem, kas var apdraudēt apkārtējos,” sacīja Trofimovs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!