Foto: DELFI
Namu apsaimniekotāji turpmāk varēs Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldē(PMLP)saņemt informāciju par konkrētā adresē deklarēto cilvēku skaitu, paredz valdības atbalstītais PMLP maksas pakalpojumu cenrādis, informēja pārvalde.

Pašvaldības namu apsaimniekotājiem ziņas par deklarēto personu skaitu vairs nesniedz, un PMLP regulāri vēršas namu apsaimniekotāji ar lūgumu ik mēnesi sniegt ziņas par personu skaitu apsaimniekošanā esošajos īpašumos. Šāda informācija namu apsaimniekotājiem ir nepieciešama komunālo rēķinu sagatavošanai, jo izmaksas par atsevišķu pakalpojumu izmantošanu ir tieši atkarīgas no attiecīgajā mājoklī deklarēto personu skaita.

Pēc jaunā PMLP maksas pakalpojumu cenrāža stāšanās spēkā namu apsaimniekotāji sev nepieciešamo izziņu par adresē deklarēto personu skaitu varēs saņemt, samaksājot 4,51 latu, ja apskatāmo adrešu skaits nepārsniedz 10; 18,06 latus, ja apskatāmo adrešu skaits ir no 11 līdz 100 vai 36,11 latus, ja apskatāmo adrešu skaits ir virs 101.

Tāpat apstiprinātajā cenrādī noteikts, ka arī turpmāk dažādas izziņas no PMLP iedzīvotājiem būs iespējams saņemt parakstītas ar drošu elektronisko parakstu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!